Mit tegyek, miként jelezzem, hogy nekem is bejön?

2017.01.26.
Jó napot Szakértő Asszony/Úr!
Én 17 éves kamasz fiú vagyok. Van egy 19 éves osztálytársam, akiről mindenki tudja, hogy meleg, hisz már vagy 4 éve ö maga jelentette ezt be mindenki előtt. A fiú hónapok óta próbál velem szemezni, ami engem ugyan alapul véve nem zavar, de arra nem vagyok még teljesen felkészülve, hogy mindenki előtt felvállalni azt, hogy én is meleg vagyok. Józsi nagyon bejön nekem, de nem merem ezt még neki sem bevallani. Attól tartok, hogy hiába nem vagyunk egymásnak közömbösek, de ha jelzek felé, akkor azt olyanok is megtudhatják, akiknek még nem akarom elmondani, hogy meleg vagyok. A helyzet az, hogy több olyan haverom is van, akik egyfelől ki is mutatják, hogy mennyire megvetik a melegeket, de ha arra van szükség, akkor viszont összezárnak osztálytársunk, vagyis Józsi mögött, akivel a többségük nem is beszél. Attól tartok, hogyha nyíltan viszonoznám Józsi közeledését, akkor ezekkel a haverjaimmal megromlana a viszonyom, amit nem akarok. Én meg őrlődök, hogy mit mutassak a fiú felé, hisz látom, hogy szenved, amiért nem viszonzom a közeledését és vélhetően azért nem adja fel, mert látja rajtam, hogy ő sem közömbös a számomra.
Többször neki álltam már, hogy megírom neki chaten/emailbe, hogy mit érzek iránta, de tartok attól, hogy ő szétkürtölné a dolgot. Az egyik (egyébként 22 éves) unokatestvéremmel néhány hete személyesen beszéltem erről a dologról. Ő mindenben támogat engem és eddig se a szüleimnek, sem a saját szüleinek nem mondta el, amit megosztottam vele. Mi azóta többször is chateztünk/emaileztünk ebbe a kérdésbe. Ő is tanácstalan. Az unokabátyám ugyan hetero, de ő neki is volt egyszer egy beteljesülhetetlen szerelme, amikor 16 évesen beleszeretett a legjobb haverjának a barátnőjébe. (De talán az a helyzet nem teljesen azonos az én helyzetemmel.)
A szüleim egyébként megértőek a témával, bár még rólam nem tudják.
1. Ön szerint mi történne, ha elmondanám a szüleimnek? Jogos lehet az a félelmen, hogy a melegekkel kapcsolatos véleményük akár negatív irányba megváltozhat?
2. Ön szerint mit tegyek a fiúval kapcsolatban? (Egyre nehezebben viselem a színjátékot, amit én csinálok.)
3. Félhetek-e attól, hogyha pozitív visszajelzést adok Józsinak, akkor ő elhíresztelné rólam, hogy én is meleg vagyok? (Akár annak ellenére is, hogy én megkérném ennek ellenkezőjére.)
A válaszukat előre is köszönöm!
Krisztián (17)
ui: A héten itthon voltam, mivel influenzás vagyok. Hétfőn tanítási szünet lesz, mert tantestületi értekezlet lesz.

Szakértőnk válasza a Mit tegyek, miként jelezzem, hogy nekem is bejön? kérdésre

Kedves Kérdező! Nem vagyok biztos benne, hogy ez 100% homoszexualitás, nem csak a kamaszkorral és tapasztalatlansággal járó szárnybontogatás. Nem tudni, miként reagánka a szüleid, ők is ezt mondanák-e vagy megijednek. Én várnék. Nem vagy biztos úgy érzem Te sem önmagadban, addig miért kellene bármit mondanod, ha félsz a fogadtatásról. Ez igaz a barátokra is, főleg, hisz ők valóban lehet szembe fordulhatnak, a család kevésbe. Nem tudni azt se a, a fejébe látva, hogy Józsi elmondaná e mindenkinek. Lehet. Szerintem óvatosabban kellene közeledni, esetleg csak beszélgetni vele, közös témát keresni, sportolni, zenéről beszélni, akkor lennél biztosabb önmagadban és benne is, akkor ismernéd meg magad és őt is jobban. Nem kell elhamarkodottan sem mellette, sem ellenében dönteni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor