Mivel ajándékozzam meg a tanárnőmet a névnapján?

2017.01.20.
Tisztelt Doktornő/úr!
9. osztályos fiú vagyok, szeptemberben kezdtem el a gimnáziumot.
Nemsokára lesz a névnapja az egyik tanárnőmnek (nem szeretném megnevezni, hogy milyen tantárgyat tanít, tudom nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy esetleg kiderül a kilétem, de szeretnék biztosra menni) és arra gondoltam, hogy megajándékozhatnám valamivel, mert mindig segít nekem, ha valamilyen kérdésem van a tantárggyal kapcsolatban. Sok helyen halottam, hogy illik megajándékozni valamilyen aprósággal a tanárainkat a névnapjukon, innen ered az ötletem. A baj csak az, hogy félek attól, hogy azt hiszi majd, hogy szeretnék a "kiskedvence" lenni. Még csak fél éve ismerjük egymást, ezért is tartok ettől. Itt fontos megjegyezni, hogy szeretnék majd a későbbiekben az ő általa tanított tantárggyal foglalkozni, ezt pedig ő is tudja, így hát tartok tőle, hogy azt fogja gondolni, hogy csak emiatt szeretnék vele jó kapcsolatot ápolni és hogy csak magamra akarom vonni a figyelmét. Egyszóval félreértené, ezt pedig nem szeretném. Azt viszont leszögezném, hogy a jó kapcsolat kialakítását tényleg fontosnak tartom, bár csak egy bizonyos szintig, az ajándékkal pedig tényleg csak szeretném megköszönni a segítségét. Ezen kívül tartok még attól, hogy megelégeli, hogy az órák után gyakran megkérdezek tőle egy-két dolgot. Jól tudom, hogy ez a dolga, de magammal szemben eléggé önkritikus vagyok és mindig próbálok vigyázni, nehogy rossz benyomást tegyek. Ebből a szempontból is fontosnak tartom majd a szülőit, amely csak pár nap múlva lesz majd a tanárnő névnapja után, és édesanyám majd valószínűleg bemegy hozzá, hogy beszéljenek a tantárggyal kapcsolatos jövőmről.
Mit gondol erről a doktornő/úr? Nem lenne gond, ha adnék valamilyen ajándékot? Valamilyen csokira gondoltam, de ebben egyenlőre még nem vagyok biztos. Mit gondol, milyen ajándékot lenne érdemes adnom?
Úgy érzem, hogy a következő időszak fontos lehet a jövőm szempontjából, ezért szeretnék mindent a legnagyobb rendben tudni, ezért elnézést kérek, ha az írásom kicsit tagolatlanra sikerült!
A válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Szakértőnk válasza a Mivel ajándékozzam meg a tanárnőmet a névnapján? kérdésre

Kedves Levélíró! Egy tábla csoki vagy egy bon-bon nem hordoz semmilyen mellékszándékot, de ha aggódsz mások véleménye miatt, várd ki, hogy aznap mások is visznek-e valami apróságot a tanárnőnek (a táskádban elfér addig). (Szokás-e az iskolátokban ez?) De odaadhatod nem az osztály előtt, hanem tanítás után pl. a tanárinál is.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor