Miért nem akarja hogy nála aludjak?

2016.11.20.
Kedves szakértő!
A barátommal 3éve vagyunk együtt (19 évesek vagyunk mind ketten) én tanulok szakmát jelenleg, a barátom pedig dolgozik 2 műszakban (nappalos, éjszakás). Megbeszéltük hogy hétfőn nála alszom. (és hétfő reggel ér haza). És ma (ma vasárnap van) megkért reggel(mégegyszer), hogy aludjak nála. Én pedig mondtam hogy ilyet nem kell kérnie, nála alszom, megbeszéltük meg minden... És akkor ma délután (miután felkelt, mert ugye megy éjszakásba) hogy mi lenne ha ő jönne hozzám (nem ott aludni). Mondom miért hát megbeszéltük hogy ott alszom stb. És az vol erre a válasza hogy azért, mert kupi van nála.. (végül egyébként ott alszom). De nekem tök furcsa, szerintem el lehet pakolni max egy félórát vesz igényebe. Voltam már nála ugy hogy kupi van nála, nem zavar tenyleg. Megértem ha nincs ideje elpakolni.
Egyébként délután mennék hozzá, szóval akár reggel, akár délután miutan felkelt is össze bír pakolni. Doktornő szerint miért mondhatta ezt? Mióta mondta egész végig ezen jár a fejem, csak egy kifogás lett volna, mert programja van?.. Nem tudom de csalódtam benne mert soha, de soha nem mondott még ilyet nekem hogy ne menjen. Mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Miért nem akarja hogy nála aludjak? kérdésre

Kedves Levélíró! Azt nem tudjuk kitalálni, hogy a barátod miért mond valamit, de az biztos, hogy ilyen helyzetekben az az ideális, ha indulatok (tehát féltékenység, sértettség...stb.) nélkül tudtok beszélni a "konfliktusról" (mert lehet, hogy számára ez nem is konfliktus). Ha nem kéred számon és nem gyanúsítod meg, akkor elmondhatod neki, hogy számodra ez a helyzet furcsa volt, rosszul esett és elbizonytalanít, megkérheted, hogy legközelebb máshogy kommunikálja veled a hasonló helyzetet. Egy kapcsolatban fontos, hogy a másik fél tudja, hogy egy viselkedése milyen hatással van a párjára, mert különben legközelebb is ugyanígy fog reagálni, de nem valószínű, hogy egy ilyen eseményből messzemenő következtetéseket kellene levonnod a kapcsolatotokat illetően és nem szükséges rögtön szorongani kezdeni (ha mégis áll a háttérben valami, úgyis kiderül).

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor