Legjobb barát visszaszerzése

2016.09.06.
Tisztelt doktornő!
19 éves fiú vagyok. Volt egy nagyon jó barátom(ő lány), de már nem vagyunk jóban. A középiskolában ismerkedtem meg vele, nagyon megszerettem, olyan mintha a testvérem lenne. Ezért is féltem olyan nagyon, hogy elveszítem. Az előtte lévő barátaimat mind elveszítettem, és ezért nagyon féltem, hogy ugyan ez fog történni, és sajnos emiatt sokat idegesítettem, de nem direkt csináltam. Csak azt akartam elérni, hogy barátok maradjunk. Úgy éreztem ő sem akar a barátom lenni, mert azt vettem észre, hogy sokszor kerüli a társaságomat. Sokat lógtam rajta, és piszkáltam őt, nagyon sokszor megkérdeztem tőle, hogy barátok vagyunk-e még. Nem csak egyszerűen azért féltem, hogy elveszítem, mert az összes többi barátommal is ugyan így történt, hanem azért is, mert tényleg volt, hogy eltávolodott tőlem. Kiderült, hogy nem azért csinálta, mert nem akar barátkozni velem, hanem mással is ilyen
(persze ez nem volt baj, csak nem tudtam, hogy erről van szó). Én meg azért viselkedtem így, mert azt hittem, hogy velem van a baj,(ezt nem úgy értem, hogy vele volt a baj, hanem az előző barátaimmal) pedig azon kívül nem volt semmi baj, hogy mindig felidegesítettem(nem szándékosan tettem), csak a korábbi barátaimmal volt baj. Pedig azt is mondta, hogy én vagyok a legjobb barátja, de azt vettem észre, hogy már nem akar a barátom lenni, azok után, amit csináltam. Később kibékültünk, de utána is félre értettem valamit, és megint elrontottam. Az volt az utolsó esélyem. Nagyon jó barátom volt, nagyon fontos nekem és nagyon fáj, hogy minden nap látom, és levegőnek néz. Tudom, hogy sok fájdalmat okoztam neki, és nagyon sajnálom. Ő tudja, hogy nem direkt csináltam, és megbocsátott nekem, de nem akar már a barátom lenni. Pedig az maradt volna, ha ezt nem csinálom. Tehetek még valamit annak érdekében, hogy újra barátok legyünk? Ő Nagyon fontos nekem, mintha a testvérem lenne. Nem bírnám ki ha elveszíteném.
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Legjobb barát visszaszerzése kérdésre

Kedves Levélíró! Ha a viselkedéseddel váltottad ki az eltávolodásotokat, megpróbálhatod ugyanilyen módon bebizonyítani neki, hogy fontos számodra. De ezennel koncentrálj arra, hogy számára mit jelent a barátság, mire vágyik egy baráttól és próbálj meg te az ő jó barátja lenni és nem elvárni tőle, hogy ő viselkedjen számodra megfelelően. De előfordul, hogy egy kapcsolat végleg megromlik egy-egy tüskét okozó eseménytől. Ilyenkor sajnos az a feladatunk, hogy a hibánkból tanulva módosítsuk a magatartásunkat a jövőben. A kudarcok hozzá tartoznak a tanulásunkhoz még ha esetenként (túl) mély nyomot is hagynak bennünk.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor