Féltékenység?

2016.08.20.
Kedves Doktor Nő!
20/F és 20/L
Minden rendben a kapcsolatunkkal, mind ketten tiszta lappal indultunk el, sok mindenről beszéltünk, tudni illik ez egy friss kapcsolat, korábban nem ismertem a lányt, csak mind ketten komoly kapcsolatot szeretnénk és beszeltunk multról is. De nem tudom hova tenni magamban azt, ami elvileg az élet rendje, hogy a barátnőmnek voltak korábbi kalandjai mikor még nem ismertem. Es erről is beszeltünk,elmondta hogy kalandok során mindegyik fiut kielégítette oralisan, és szexelt veluk ami természetesnek mondható a kalandokban. Ez a férfi részéről természetesebb hisz a lány másképp veszi fel, ilyenek férfiak kalandoznak... De én még is túl reagálom jelenleg barátnőmmel ezt, hogy ő másoknak megvolt ilyen kalandokban es aztan eldobták őt.. Pedig abszólút okos lány, csak régebben nagyon naiv volt, már jópár hónapja mielott megismertem abba hagyta ezt, azóta nem folyatott ilyet senkviel. Kérdésem, hogy hogyan tudnam ezt magamban lelkileg helyretenni?
Ami még érdekelne, hogy nehezen bízom meg hölgyekben, mert sok csalódás ért a kapcsolataim során, és ezt ő neki is elmondtam. Bizalmat adott, de még is neha ketelkedem benne hogy biztosan en vagyok-e neki az, aki kell. 95%-ban minden rendben, szeretem, nem gondolok negatív dolgokra hogy tetszik-e neki más vagy bármi. De amikor eszre veszem hogy likeolt valakit, egy ismerősét akivel nem lehet elvileg semmi, azonnal elborít a düh, és félek hogy más tetszik neki, egyből oda bizalmam és kétségbe esek. Ezért nem Ő a hibás természtesen ha nem a múltam, mert ha tenyleg csak ismerőse es szimplan likeolja miért ne, csak még is 1 pillanat alatt oda "minden jó minden szép" feeling ha lehet így fogalmazni. Az előző kérdésemet követően ez lenne az utolsó: Hogyan bízhatnék meg benne jobban vagy hogyan tudnám csökkenteni ezt a hirtelen hangulat változást amint meglátok valami olyat hogy esetleg más pasi után érdeklődik? Előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Féltékenység? kérdésre

Kedves Levélíró! Első körben érdemes egy új kapcsolatban beszélgetni arról, hogy kinek hol vannak a határai, felállíthattok saját (mindkettőtök által elfogadott)szabályokat, melyeknek a betartása erősítheti a másik bizalmát. De ha annak ellenére nem tudsz túllépni a félelmeiden, hogy a barátnőd nem ad okot a féltékenységre, akkor érdemes végiggondolni, hogy mit is jelent számodra az, hogy voltak mások a lány életében, milyen kapcsolata van ennek a te önbizalmaddal, önértékeléseddel és ezek mentén talán sikerül leküzdeni a nem helyzetnek megfelelő érzéseidet. De ezekkel kapcsolatban is érdemes őszintén beszélgetni egy kapcsolatban, hogy ne érezze magát felelősnek a barátnőd.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor