Valamit rosszul csinálok?

2016.03.19.
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/19338
A link az előző levelemről van, csak hogy tisztában legyen az előzményekkel.
Elég hosszú időszakon vagyok túl és én újra sem olvastam, hogy mit írtam, mert talán elrontaná a "jól vagyok" érzést bennem. A lényeg, hogy a 99 %-a- a tesztelés, a képek, videók, filmek és sok minden...- ennek az időszaknak csak akkor jut eszembe, ha valami emlékeztet rá. Ilyenkor elfog egy apró ijedtség és megfogalmazódik bennem a kétség, hogy biztosan ismerem magam és hogy ki az, akibe bele tudnék szeretni? De olyan jó, amikor nem erre gondolok, csak azután jön egy gondolat, hogy ez így túl jó, túlságosan az, amit akarok-nem tudom, érthető-e- de akkor jön elő, ha sokáig nem gondolok rá, felszabadulok. Ugyanígy el is illan, de teljesen nem felejtem el. Ez nem is lenne gond...ha valami nem erősítené fel. És tudom, hogy ez hülyén fog hangzani.
Beleszerettem valakibe, akivel pár hónapja ismerjük jobban egymást, egy suliba járunk(vicces, hogy eddig nem vettem észre). Próbálok közel kerülni hozzá, de azt hiszem, vagy nem vagyok az esete, vagy még nem ismerjük egymást annyira, hogy ebből bármi komolyabb legyen. Amit eddig belőle láttam, az viszont akkora hatást gyakorolt rám, hogy közel sem egy egyszerű barátnak érzem. Több. Ezzel kapcsolatban szúrnék közbe egy kérdést: hogyan kerülhetnék még közelebb hozzá? Egy évvel idősebb, konkrétan a mellettünk lévő osztályba jár, csak valahogy mindig begyulladok, ha a barátaival van... És érdemes lenne ezt-ha nem lesz belőle semmi, de én még mindig így érzek- elmondani neki vagy hagyjam, hogy talán elmúlik? ( Személyesen vagy levélben?) Szóval, visszatérve ez az érzés az, ami élő bizonyítéka annak, hogy a félelmem alaptalan és mégsem tudok ellazulni, mert pont ez az, ami a kétségeket is felveti bennem az ellenkezőjéről.Érti? Mi az, amit rosszul csinálok? Miért jut eszembe állandóan a "lehetek leszbikus?" kérdés. Volt korábban egy gondolatom, ami nem hagy nyugodni most, pedig tényleg nem jutott eszembe régen. Hogy...khm... attól, ha egy nő a férfiakhoz vonzódik, élvezheti-e a fizikai kontaktust egy másik nővel vagy ezt teljesen kizárja, hogy ha hetero?(Nem tettem semmit...nem is fogok)De érdekel, hogy ez csak akkor lehetséges-e, ha szexuálisan vonzódik nő a nőhöz, vagy szimplán az érintés tetszhet valakinek?
Előre is köszönöm válaszát

Szakértőnk válasza a Valamit rosszul csinálok? kérdésre

Kedves Levélíró! Ha jól értem, a kiszemelt fiúval van már személyes kapcsolatod (azt írtad, hogy most már jobban ismeritek egymást). Megpróbálhatsz olyan tevékenységeket kezdeményezni, ahol kettesben lehettek, de ennek nem kell feltétlenül randinak lennie (pl. segíthetne egy nehéz háziban vagy elkísérhetne megvenni valami fiús dolgot...stb.). Az ilyen együttlétek segíthetnek elmélyíteni a kapcsolatot, megteremthetik a lehetőséget a kezdeményezésre. A homoszexualitás szexuális vonzódás a saját nemhez, amikor az azonos nemű társ érintése szexuális izgalmat vált ki. Ezzel szemben az érintés az azonos nemű baráttól jól eső érzést kelthet, mert kifejezhet megértést, bizalmat...stb. Ha a téma huzamosabb ideig szorongást vált ki benned, javaslom, hogy keress fel egy pszichológust személyesen, hogy kiderüljön, elfojtott érzésekről van-e szó vagy a kapcsolatok terén való tapasztalatlanságod eredményezi a bizonytalanságodat.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor