Úgy érzem reménytelen eset vagyok.

2016.01.22.
Kedves doktornő(k)!
17 éves lány vagyok, több dolgot is szeretnék leírni, illetve megkérdezni.
Már többször is volt, hogy tetszett egy-egy fiú, viszont barátom még soha nem volt. Sajnos kicsit nehezen barátkozom a fiúkkal, legtöbbször ideges vagyok, izgulok zavarban vagyok a közelükben, félek hogy unalmasnak találnak majd és hogy nem leszek nekik szimpatikus. itt nem feltétlenül a szerelemre gondolok, hiszen olyan jó lenne ha lennének fiú barátaim is, de sajnos az imént említett dolgok eléggé hátráltatnak ebben. Ez az egyik dolog, amiben segítséget szeretnék kérni. Hogyan tudnám ezt leküzdeni, hogy ugyanúgy képes legyek barátkozni a fiúkkal mint a lányokkal?
Egy másik dolog is lenne még itt. Jelenleg van egy fiú aki tetszik, bejön nekem. Körülbelül 2,5 évvel idősebb nálam. Még soha nem beszéltem vele, sajnos igen ritkán látom csak. Szeretnék valahogyan kicsit közelebb kerülni hozzá, de nem igazán van alkalmam beszélni vele, nincs közös baráti körünk. Gondoltam rá, hogy megpróbálok kicsit szemezni vele, hogyha elkapom a tekintetét mondjuk rámosolyognék. Ezt már egy ideje szeretném "kipróbálni", de mindig attól félek, hogy ha csak így rámosolygok nem néz-e hülyének vagy nem gondolja-e azt, hogy "ez meg mit akar tőlem?". Vagy hogy egyszerűen nem leszek neki szimpatikus. És attól is félek kicsit, hogy mi lesz utána? Ilyenkor a legközelebbi "találkozás" nem kellemetlen?
Kérem segítsen nekem, adjon tanácsot ezekben a dolgokban. Néha kicsit úgy érzem reménytelen eset vagyok ezen a téren, hiszen ahhoz hogy sikerüljön egy kapcsolatot létrehozni, nekem is érdeklődést kell valamilyen módon mutatnom, hogy a másik félt úgymond bátorítsam, velem viszont úgy érzem az a probléma , hogy nem tudom, hogyan mutassam ki az érzelmeimet, mert félek hogy "beégetem" magam, vagy utána kellemetlen lesz.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát és tanácsát! :)

Szakértőnk válasza a Úgy érzem reménytelen eset vagyok. kérdésre

Kedves Levélíró! Nem tartom rossz ötletnek, hogy olyan fiún próbálnál ki új fajta viselkedés módot (szemezés, flörtölés...stb.), akivel mivel nem tartoztok egy társaságba, ezért "kudarc" esetén nem lesznek kínos pillanataitok. Ha nem reagál a kezdeményezésedre, akkor feltehetően most nem keres új kapcsolatot. És valószínűleg az ilyen kisebb változtatások elősegítik majd, hogy megtaláld azt a szituációt, amiben könnyedebb tudsz lenni, fesztelenebbül tudsz viselkedni, ami segít majd, hogy új kapcsolatokat alakíts ki. Senki nem reménytelen eset, de merni kell változtatni. Ha pedig sikertelenséget élünk meg, az csak a további próbálkozások irányát szabja meg. Egyébként a legtöbb embernek könnyebb lazának lenni, ha nincs egyedül, hanem olyan barátok társaságában van, akik előtt mer nyíltan viselkedni. Érdemes lehet tehát a barátaid társaságában aktívan részt venni, ahol megismerhetsz új embereket.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor