Nem tudom mi legyen, hogy legyen

2015.12.21.
Kedves szakértő!
Elsőéves gimnazista vagyok, 16 éves leszek februárban. Amikor 8.-os voltam, azt hittem, minden könnyen fog menni a gimiben. Azt hittem eddigre már lesz párkapcsolatom és minden szép lesz. Ehhez képest most nem tartok sehol. Az osztályban egy fiú sem tetszik igazándiból. Az évfolyamról van kettő-három, aki úgy jóképű, de velük egyszer sem beszéltem, max. bemutatkoztunk egymásnak a gólyatáborban. Felsőbb évfolyamokról esetleg lennének fiúk, akik szóba jöhetnek, de nem tudom, hogy közeledjek, ha még sosem beszéltünk. Szeretnék végre egy fiút, aki észrevesz és egymásba szeretünk. Tudom, hogy az élet nem egy tündérmese és nem minden könnyen megy, talán az a baj, hogy ezt várom. Nem tudom.
Mit tegyek? Hogy közeledjek azokhoz a fiúkhoz, akiket látok nap, mint nap, de sosem beszélünk (esetleg túl népszerűek ahhoz, hogy beszélgessünk és szóba álljanak velem)? Hogyan legyen pasim és mit tegyek ahhoz, hogy észrevegyenek? Lehet, hogy én nem veszem észre, hogy már valaki észrevett, és nem mernek idejönni hozzám? Miért?
Előre is köszönöm a választ.

Szakértőnk válasza a Nem tudom mi legyen, hogy legyen kérdésre

Kedves Levélíró!

Semmivel kapcsolatban nem vagy elkésve, nem kell aggódnod. Volt egy fantáziád, ami nem teljesült be, és ez most kisebb szorongást vált ki nálad. Azonban a célkitűzésed, mivel nem csupán rajtad múlt az elérése, nem tükrözik a te sikerességedet. Egy kis türelem valószínűleg megoldja majd a problémádat.

Az ismerkedést általában megkönnyítheti a közös érdeklődés (sport edzések, szakkör...stb.), vagy az egy társaságban eltöltött idő (szórakozó hely, baráti összejövetel...stb.). De kezdeményezhetsz te is kommunikációt akár valamilyen hétköznapi helyzetben is (pl. kérhetsz segítséget valamilyen iskolai helyzetben - nem látta-e ezt vagy azt a tanárt...stb.),ami után már könnyebb további kommunikációt folytatni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor