Szerelem szex nélküli élvezettel is működhet?

2015.12.08.
Tisztelt Szakértő!
Az lenne a problémám,hogy lassan 2 és fél éve együtt vagyok a barátommal,viszont nem jó az együtt lét. Azt szeretném kérdezni,hogy ez nagy baj? Csak nekem nem jó és ezt tudja. Enélkül is működhet egy kapcsolat? Plusz mostanában egy ideje az általános iskolás exemmel álmodok,aki már csöppet sem érdekel és nem értem miért van ez így. Ez nagyon megzavart és nagyon idegesít,nem tudom mire vélni,hisz nem őt szeretem. Ön szerint ez jelent bármit is?
Kérem,segítsen!
Köszönöm!!!

Szakértőnk válasza a Szerelem szex nélküli élvezettel is működhet? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az álmok nem csupán a vágyainkat jeleníthetik meg, illetve nem hiszem, hogy a jelen szexuális problémával ez bármilyen összefüggésbe hozható volna.

Azonban a szexualitásban az élvezet hiánya több kérdést is felvet. Előfordulhat valamilyen - akár nem tudatos - szorongás is a háttérben, ami gátat jelent az aktus során (pl. korábbi roszz tapasztalat, félelem a terhességtől...stb.). Érdemes volna azt is tudni, hogy ez csupán a jelenlegi pároddal okoz-e problémát (más fiúval való együttlét vagy önkielégítés során átéltél-e már izgalmat), ami szintén több lehetőséget felvet: a kapcsolat működésében meglévő problémától kezdve a szexuális viselkedés problémájáig. Mindenképpen érdemes volna fényt deríteni a probléma hátterére, mert hosszú távon - bár nem feltétlenül - frusztrációt okozhat a másik félben (önmaga alkalmatlanságának élheti meg, hogy nem tud kielégíteni).

Egy nőgyógyászati vizsgálat elengedhetetlen volna, aminek negatív eredménye után talán egy pszichológiai tanácsadás segíthetne. Hosszú távon feltétlenül megérné mindkettőtök szempontjából.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor