Szexuális orientáció a kamaszkorban

2015.11.09.
Én egy 16 éves fiú vagyok. Még jó pár évvel ezelőtt 13 éves koromba volt az az időszak amikor nem tudtam eldönteni, hogy a lányok vagy a fiúk vonzanak e jobban. Nagyon kétségbe voltam esve elég hosszú időn keresztül, hogy mi lesz ennek a vége. 14-15 éves koromra ez a kérdés megszűnt. Sok lány tetszett nekem, és most is van aki tetszik. Sajnos még "kimondottam" barátnőm nem volt, bár párszor majdnem sikerült, de végül nem jött össze. A fiúk iránt nem érdeklődtem. Most a 16 éves koromban szintén a lányok tetszenek, de volt egy fiú aki, hát nem is hogy tetszett, hanem csak, hogy jól nézett ki ennyi, de nem tudom megfogalmazni...Különösen nem izgatott fel. A lányokkal sokszor elképzeltem, hogy csókolózok, vagy hasonló dolgot mondjuk amikor lefeküdtem este, erre volt erekcióm is, és izgatónak is találtam. Van olyan, hogy lány zavarba tud hozni, de fiúnál ez nem volt. Csak annyi lenne a "kétségbeesésemnek" az oka, hogy egy fiú volt akit mondtam pár mondattal korábban, hogy jól kinézőnek tartottam meg hasonló...Ez a homoszexualitásra nem ad okot, hogy ezt gondoltam? Mert meglepett, hogy ilyet váltott ki belőlem, hogy úgy helyesnek tartottam... A pornófilmeket nem tartom jónak, hogy azon tesztelgessem magam. Gondolom, hogy nem a legjobb, hogy nézek ilyeneket, de próbálok erről leszokni. Hogyan tudnék megbizonyosodni arról, hogy 100%-ban a lányokhoz vonzódom?(Akár egy barátnőre gondoltam.) Vagy milyen más dolog van még Ön szerint?
Ön szerint van valami ok aggodalomra?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Szexuális orientáció a kamaszkorban kérdésre

Kedves Levélíró!

Csupán az a tény, hogy vonzónak talál valaki egy azonos neműt, egyáltalán nem mutaja meg a szexuális orientációját. Ez általában inkább abból fakad, hogy a serdülőkorban saját magunk megítélése során gyakran hasonlítjuk össze magunkat másokkal.

A pornófileaket semmilyen formában nem ajánlom, mert nem megfelelő módon hatnak a szexuális fejlődésre.

Javaslom, hogy koncentrálj a hétköznapi kapcsolataidra. Azonban ha a téma tartós szorongást vált ki belőled,akkor keress fel egy pszichológust személyesen.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor