Mi van velem ? Személyiségzavaros vagyok ? :(

2015.10.09.
Már írtam,hamarosan megyek pszichológushoz,de nem vagyok jól,a depressziós tüneteim nem különősen változtak gyakran vannak este pánikrohamaim,rémálmaim.Gyakran szoktam a kést a csúklomon húzgálni és érzem hogy jó lenne belevágni.Nem tudok koncentrálni,ma gyakorlaton egy steriltűvel véletlen megszúrtam magam,és fura fájt,de a vér látványát élveztem,és azon gondolkodtam hogy milyen jó lenne a kezembe belevágni.Gyakran vannak szuicid szándékaim,másodszóra is megpróbáltam a koffein mérgezést.Nem sikerült.Nem tudom mire számítsak a pszichológusnál,a problémáim miatt tovább küldhet pszichiáterhez vagy a pszichiátriára ? Ettől egy kicsit félek.

Szakértőnk válasza a Mi van velem ? Személyiségzavaros vagyok ? :( kérdésre

Kedves Levélíró!

Nagyon örülök, hogy kértél segítséget, mert jó kiinduló pont a segítséghez, ha belátod, hogy szükséged van rá. Ha úgy érzed, hogy sürgősen szükséged volna támogatsára (önygilkossági késztetés esetén), de nem tudod ezt a szüleidtől vagy egy barátodtól megkapni addig is, amíg eljutsz a pszichológushoz, jelezheted ezt számára telefonon, hátha tud korább időpontot biztosítani számodra.

A további vizsgálatok, illetve pl. a pszichoterápia megsegítésére a gyógyszeres kiegészítés szükségességét a pszichológus eldönti, kérheti más szakember segítségét, de ezt mindenképpen egyeztetni fogja veled (esetleg a szüleiddel a te jelenlétedben) és minden lehetőségről felvilágosít. Aggodalomra nincs okod, a pszichológus elsődleges célja, hogy együtt tudjatok működni annak érdekében, hogy maximális segítséget tudjon nyújtani.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor