Homoszexualitás vagy biszexualitás?

2015.08.30.
Tisztelt Doktor nő!
13 éves, koránérő típusú srác vagyok. Negyed éve vettem észre, hogy a férfiak iránti érdeklődésem egyre élénkebb, erősebb. Ha meglátok egy jól kinéző férfit az utcán, esetleg máshol, akkor megvan a merevedés, a hasamban van egy meleg érzés, ami a nőknél nincsen. A csókra, vagy egyéb tevékenységekre gondolva is megvan ez az érzés. (Férfiaknál) A jövőbe gondolva inkább egy nővel élném le az életemet. Párkapcsolatban ugyan úgy vonzóbb nekem a hagyományos férfi - nő pár. Viszont a saját nemem izgatóbb számomra más szempontokból.
Sokszor ért már szociális dolgok miatt fájdalom. Körülbelül olyan 2-3 éve folyamatosan. Gátlásos ember vagyok, emiatt nem nagyon szoktam beszélni a szüleimmel erről a témáról, mert félek a reakciójuktól. Főleg, hogy az anyám olyan fajta, aki szereti az efféle dolgokat elmondani a nagyszüleimnek, barátnőinek. Barátaim nem igazán vannak, hiszen 1-2 kivétellel mindig negatív, mogorva embereket fogok ki. Úgy hogy volt már jó pár kitagadásban is részem.
Mit tudnék ezzel kezdeni?
/ Régóta kattog ezen az agyam, de nem jutottam megoldásra. /
Előre is köszönöm válaszát! :)

Szakértőnk válasza a Homoszexualitás vagy biszexualitás? kérdésre

Kedves "Koránérő srác"!

A szexuális fejlődés természetes része, hogy számos fantáziánk keletkezik a testi érintkezés terén. A szexuális viselkedésünket (és ide beletartoznak a fantáziáink is) jórészt a tapsztalatainkon nyugszanak, melyeket most gyűjtesz be. Ezekbe a tapasztalatokba beépülnek a társakkal mindennapi helyzetekben szerzett tapasztalataid (ide tartozik az amit a gátlásosságról és a szüleidről írtál), a média hatása, és azok a fantáziák, testi jelzések is amikről írtál. Az a véleményem, hogy amiről írtál sokkal inkább a szexuális fejlődés, tanulási folyamat velejárói. Fontos, hogy igenis van 1-2 olyan kortársad (kikről azt írtad, hogy kivételek) akikkel tudnátok beszélni ezekről a kétségekről. Hidd el, hogy ebben a korban szinte mindannyian mérlegelnek hasonló érzéseket! Ha végkép nem tudsz a kortársakkal véleményt cserélni, akkor kérd meg az anyukádat, hogy keressetek pszichológust, akivel akár négy szem között beszélhettek az aggodalmaidról, és a nehéz kapcsolatteremtésnek is megrekeshetitek a hátterét, valamint a lehetséges megoldásokat!

Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor