Talán biszexualitás

2015.08.27.
Üdv.
Ott kezdeném a dolgot, hogy szorongós típus vagyok, és régebben is voltak problémáim, de a szüleim segítettek, és ezek elmúltak.
Most egy olyan problémám van, ami már fél éve gyötör. Az egész úgy kezdődött, hogy rájöttem, valmiféle izgalmat érzek a saját nemem iránt (fiúk). Odáig jutottam, hogy teszt szerűen meleg pornót néztem, meg olyat is, amiben egy férfi önkielégít. Nagyon lehangolt, amikor észrevettem, hogy ez fel tud izgatni, és méginkább, amikor észrevettem, hogy ilyeneket nézve hamarabb érem el az orgazmust. Nem tudom, hogy ez miért van, lehet hogy azért, mert ezen stresszelek. De nekem ez a lehet nem elég. Azt leírnám, hogy még nem volt kapcsolatom, csók sem volt még.
Rájöttem, hogy meleg nem lehetek, mert a nők is felizgatnak.
Na rátérnék a lényegre: van most egy lány, akivel egy ideje találkozgatok, tudom, hogy tetszem neki. Nagyon aranyos, szép és jófej, de nem tudom, mit érzek, mert a fentebb leírt problémámon is stresszelek.
Félek, hogy egy csók nem lenne izgató, és megijeszt, hogy mikor ezt egy fiúval képzelem el , nem undorodom, félek, hogy egy fiúval izgató lenne. Múltkor elmentünk lovagolni, és a lány mögött ültem. Na most szerintem egy heteró fiúnak már rég fel kellet volna izgulni, de ez velem nem történt meg ( mindig tesztelem magam hogy mikor kellene felizgulnom). A családban soha nem volt homoszexuális tag. Olyan még nem volt, hogy fiúba lettem volna szerelmes, lányokba már egy párszor igen.
Kérem segítsen! Ön szerint ez biszexualitás lenne? Vagy csak össze vagyok zavarodva? Mennyire változhat ez? Előfordul ilyen ebben a korban úgy, hogy elmúlik? Mi legyen a lánnyal?
Előre is köszönöm válaszát.

Szakértőnk válasza a Talán biszexualitás kérdésre

Kedves Kérdező!

A szexuális fejlődés természetes része, hogy számos fantáziánk keletkezik a testi érintkezés terén. A szexuális viselkedésünket (és ide beletartoznak a fantáziáink is) jórészt a tapsztalatainkon nyugszanak. Ezekben a tapasztalatokban, benne vannak a társakkal mindennapi helyzetekben szerzett tapasztalataink, a média- a filmek- hatása, és azok a fantáziák is amikről írtál. A pornó kifejezetten károsan hathat a serdülő korúak szexuális fejlődésére, mivel, ami ott eléd tárul az egy kiragadott célirányosan torzított része a szexuális magatartásnak, élményeknek. A valóság valóban ott kezdődik, ahogy írtad, hogy vajon milyen élményt jelenthet számodra egy igazi csók, és hogyan reagálsz ezekre az élményekre!

Azt gondolom, hogy érdemes lenne egy időre félretenni ezeket a filmeket, és az aggodalmakat, hogy a lánnyal valami rosszul sikerül, sőt azt is, hogy valami nem normális a szexuális reakcióidban. Ha tetszik a lány akkor figyelj rá, az ő jelzéseire, és a sajátaidra is(ne előre tervezd ki, hanem közben- vagy utólag- figyeld). Ez a folyamata a testi-lelki fejlődésed része!

Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor