Biszexualitás

2015.08.18.
14 éves vagyok. Már rég óta tudom, hogy biszexuális vagyok. Már minden barátom és osztálytársam tud erről (hál istennek nem ítélnek el), de a családom nem. Anyut megkérdeztem, hogy mit gondol a homo- és biszexualitásról.
válasza ez volt:
- Szerintem ezek az emberek betegek és ha te vagy a Balu (tesom) homoszexuálisak vagytok mindent megtennék, hogy ki tudjatok ebből gyógyulni, mert én nem így neveltelek benneteket. De azért nem ítéllek el benneteket, mert a gyerekeim vagytok.
(köszi anyu ez kedves)
ezek után többször is átgondoltam, hogy elmondjam e neki vagy sem.
Segítsetek kérlek, hogy hogyan mondjam el!
(már töbször elszalasztottam az esélyt amikor eltudtam és el is akartam volna neki mondani :/

Szakértőnk válasza a Biszexualitás kérdésre

Kedves Levélíró!

Az előítéletek és a szeterptípiák alapján könnyen tesznek az emberek általános kijelentéseket, de édesanyád már meg is fogalmazta, hogy ha személyesen volna érintett a témában, azért másképp gondolkodna. Legtöbbször valóban az a reakciója az emberenek, hogy ez egy "kezelhető probléma",de ha nem csupán általános információkból merítenek, akkor elfogadhatóvá válik a másik szexuális beállítódása.

Ha biztos vagy abban, hogy mindkét nemhez vonzódsz szexuálisan és a párválaszás során mindkét nem képviselői szóba jöhetnek, akkor idővel kénytelen leszel a szüleid előtt is vállalni a párodat, ha azonos nemű, akkor is. Talán könnyebb lenne, ha még ez előtt sor kerülne egy beszélgetésre erről. Felhozhatod a témát először, mint ami elkezdett foglalkoztatni (pl. hogy úgy érzed, vonzónak találtál egy azonos nemű ismerősödet), és így tudtok beszélgetni az érzéseidről, fokozatosan elfogadni, hogy ez egy létező tény.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor