Mit tegyek ebben a helyzetben ?

2015.08.13.
Kedves szakértő.
Egy átlagos 20 éves srác vagyok,a barátnőm 2 napja elhagyott,volt 1 éve kapcsolatom,de ez volt az első igazi párkapcsolatom.8 hónap után a barátnőm elhagyott,mert nem volt szerelmes belém,meg más megtetszett neki.Én elég csöndes típus vagyok,a szüleimnek nem merem elmondani hogy szakítottunk,a szakítás ellenére amúgy barátok maradtuk.Nem tudom mit tegyek mert az ismerkedés nehezen megy nagyon.Félek a vissza utasítástól.A most már volt barátnőmet igaz a suli folyosóján leszólítottam,de féltem és most is félek,de most a magánytól.Mert úgy érzem hogy az átlagos külsőm miatt nehezen találok párt,meg az miatt is hogy elég romantikus vagyok.Na de nem rég egy honlapon megismertem egy dunántúli lányt.Még nem cseréltünk képet,de elég jól elbeszélgetünk,de nem tudom mit tegyek mert a távolság nagy lenne,meg amúgy is nehezen megy a csajozás és elég tanácstalan vagyok szóval mit tudnék tenni ?

Szakértőnk válasza a Mit tegyek ebben a helyzetben ? kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos a kapcsolatok lezárulása szerves része az életünknek: tapasztalataink segítségével tudunk a következő kapcsolatunkban eredményesebbek lenni. A szakítás után egy gyászhoz hasonló folyamat megy végbe bennünk, aminek a végén képesek leszünk egy új kapcsolatra.

Az ismerkedés sokak számára okoz nehézséget, de a kudarcokból tanulhatunk, a sikerek pedig megerősítik az önbizalmunkat. Érdemes lehet megtalálni azt a közeget, szituációt, ami enyhít a feszültségen. ILyen lehet az internet is, ami azonban magában rejti a személytelenség veszélyét is. A távkapcsolat pedig számos nehézséget rejthet magában, de ha mindkét fél számára vállalható, illetve kitűzhető egy határideje, akkor akár működőképes is lehet.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor