mit tehetnék?

2015.06.17.
Tisztelt Doktornő!
17 éves lány vagyok és az a problémám, hogy úgy érzem senki nem akar megérteni, senki se szeret mindenki csak érdekből van velem. Az iskolámat otthagytam mert nem szeretek emberek közt lenni, nincs semmi célom vagy valami ami motiválhatna. Úgy érzem nem lesz jobb és egyre többet gondolkodom az öngyilkosságon, már egyszer próbáltam is de nem jött össze. Senki se veszi észre hogy baj van csak azt hogy én más vagyok mint a többi 17 éves . Nem járok el bulizni, az időm nagy részét otthon töltöm.
Többször is fordult már elő velem ilyen és ezért érzem azt hogy nincs értelme hogy éljek. Mindenkinek csak a bajt okozom.
Előre is köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a mit tehetnék? kérdésre

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, hogy mindenképpen beszélj a szüleidnek az érzéseidről és kérjetek pszichológusi segítséget, hogy kiderüljön,mi okozza a kilátástalanságérzésedet és az öngyilkossági gondolataidat.(Önállóan is bejelentkezhetsz az iskolapszichológushoz vagy a helyileg illetékes pedagógiai szakszolgálathoz). Sajnos, így írásban nem lehet kideríteni, mitől alakultak ki a nehézségeid, viszont fontos volna, hogy minél hamarabb visszatalálhass a pozitív gondolkodáshoz és be tudj illeszkedni a kortársaid közé.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor