Miért ilyen ellenséges velem a lány?

2015.06.12.
Tisztelt Doktornő!
16 éves, kilencedikes, elég aszociális fiú vagyok.
Van egy lány az osztályunkban, aki elképesztően izgat! Tehát nem arról van szó, hogy szimplán tetszik, vagy kedvelném, de szexuálisan rettenetesen izgat!
Év elejétől kezdve ugyanúgy viselkedtem vele, mint a többi lány osztálytársammal, de érdekes, ő soha nem viselkedett úgy velem, mint a többiekkel. Már az első napoktól kezdve lenéző volt velem... Informatika órán mellettem ül, de hiába nem tudja mi a feladat, akkor sem kér tőlem segítséget, hanem szenved egyedül, vagy átkiabál a terem másik végébe, és az ott lévőktől kér segítséget.. Aztán, ha valamilyen csoda folytán mégis tőlem kér segítséget/hozzám szól, akkor soha nem néz a szemembe, sőt még az arcomra se! Máskor is, mintha direkt kerülné a szemkontaktust!
Érdekes, hogy minden lánnyal jóban vagyok, kivéve vele, de fogalmam sincs, hogy vele miért nem!
Soha nem voltam udvariatlan, bunkó vele..
Eddig nem is lenne probléma, de valamiért iszonyatosan "akarom".
Tehát, hiába érzem, hogy nem kedvel (enyhe kifejezés), valamiért mintha egy kihívás lenne, amit muszáj teljesítenem. Soha nem éreztem ilyet lány iránt, de ő valahogy az irányomban mutatott lekezelő stílusával még jobban sugallja azt, hogy "szerezz meg". Ez most elég betegesen hangozhat, de nem tudom érthetően megfogalmazni..
Soha nem mutattam ki nyilvánosan az iránta érzett vonzalmamat, és senkinek nem mondtam el, szóval nem tudhatja, mégis gyökér..
Mindenki mással normális, csak velem nem!
Miért van ez?
Mit tegyek?
Köszönöm szépen előre is a választ!

Szakértőnk válasza a Miért ilyen ellenséges velem a lány? kérdésre

Kedves Kérdező!

Előfordul, hogy valakivel nem találjuk meg a hangot, eleve unszimpatikusnak érezzük. ÁLtalában az ilyen személyek rendelkeznek valamilyen tulajdonsággal, ami előhív bennünk negatív érzéseket, amiket kivetítünk erre az emberre. Talán valami hasonló mehet végbe ebben a lányban is. Ha zavar téged, megpróbálhatsz őszintén beszélni vele erről vagy közelebb kerülni hozzá olyan módon, ami számára fontos lehet (azonos hobbi, zene...stb.)

A te érzelmeidben pedig érdemes lehet egy kis elemzést végezni: valóban vonz ez a lány a tulajdonságai, személyisége miatt vagy csak az elérhetetlensége a vonzó (ami elég gyakori). Az utóbbi esetben nem lenne fair vele szemben párkapcsolatot kezdeményezni csak hogy a vadászösztönöd kielégítésre kerüljön.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor