Stressz - maszturbálás

2015.05.25.
Kedves Doktornő!
15 éves lány vagyok, és elég stresszes időszakban vagyok, folyamatosan izgulok, ideges vagyok. Ebből kifolyólag anyukám elvitt engem egy "stresszdokihoz", pszichológushoz, aki többek között a maszturbációt ajánlotta, mint stresszoldót. Viszont -azt nyilván nem is kérdeztem- nem tudom hogy kell csinálni, hogyan kezdjek hozzá. Kérdezzem meg anyukámat? Eddig nem mertem, hátha itt választ kapok.
Előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Stressz - maszturbálás kérdésre

Kedves Kérdező!

A szexuális élet, a maszturbálás valóban stresszoldó hatással bír,de én elsősorban mégis inkább a sportot, a társasági programokat, a relaxációt vagy meditációt javasolnám a hétköznapokban. A saját testünk megsimerése, annak felfedezése, hogy szexuális téren mi okoz örömet, fontos előzménye/része lehet a párkapcsolatban élt szexuális életnek és mellékhatásaként csökkentheti a mindennapi feszültséget.

Az önkielégítés a saját test (az érzékenyebb területek, pl. mellek), főleg a saját nemi szerv (csikló, hüvely) simogatását, izgatását jelenti többnyire egyedül, de a partnerrel való aktus része is lehet.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor