Mit tegyek?

2015.05.19.
Tisztelt Szakértő!
Három problémám lenne, amiben szeretném a segítségét kérni. Szerintem összefüggnek.
1. Olyan érzésem van, mintha kívülálló lennék a saját életemben. Távolinak tűnik az egész. Kicsit olyan, mint amikor valaki meghal, és nem tudjuk feldolgozni, hogy nincs többé, mindig azt hisszük hogy egy nap meglátjuk. Nem tudom feldolgozni ami egy nap történik.
2. Nem látom az élet értelmét. Mi a célja, hogy létezem? Ha van egyáltalán valami. Mert én ezt nem veszem észre, csak azt, hogy az életnek semmi értelme, csak azon kell dolgozni, hogy az eltöltött idő jó legyen. Ezt később sehol sem lehet felhasználni.
3. A tanulás sem megy úgy mint régen. Ott is ez a kívülállóság jelentkezik. Nem fog az agyam, nem tudom megjegyezni a tananyagot. Régen a fejemben volt a füzetlap és "onnan olvastam le" a kérdésekre a választ. Most meg semmi... Arra sem tudom rávenni magam, hogy tanuljak. Pedig kellene...
Remélem érthetően meg tudtam fogalmazni a problémáimat, és mielőbb segítséget kapok.
Válaszát előre köszönöm!!

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Kérdező!

A serdülőkor során sokan feltesznek maguknak hasonló kérdéseket és átélnek hasonló érzéseket, de ha úgy érzed, hogy ezek szorongást keltenek benned, illetve tartósan csökkentik a tanulmányi teljesítményedet, akkor jasvaslom, hogy keress fel személyesen egy pszichológust, hogy feltárhassátok, mi állhat a hátterében ezeknak a gondolatoknak.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor