Hogyan tudnék felszabadulni társaságban?

2015.05.08.
Üdv. Az a problémám, hogy az iskolában sehogy sem tudok felszabadulni és beilleszkedni az új osztályomba, amibe most kerültem és már ők egy éve vannak együtt. Egyszerüen nem tudok nagyobb társaságba beilleszkedni, pedig az ismerőseimmel jól elbeszélgetek, elszórakozok, viccelődök, de egy új társaságba nagyon nehezen megy a beilleszkedés. Általában azt veszem észre magamon, hogy lefagyok, nem tudok mit mondani, nem tudok hozzászólni a témához amiről beszélnek, így általában szünetekben egyedül maradok és emiatt unalmasnak tartanak, pedig egyáltalán nem vagyok az, csak nem tudom, hogy mutassam ezt meg nekik. Úgy érzem gátlásaim vannak, de nem tudom őket kezelni.

Szakértőnk válasza a Hogyan tudnék felszabadulni társaságban? kérdésre

Kedves Kérdező!

Ha abban jó vagy, hogy elbeszélgetsz, elviccelődsz 1-2 emberrel, akkor valószínűleg az új osztályodban is ezzel a technikával lenne érdemes próbálkoznod: ne "beilleszkedni" próbálj, hanem megismerkedni külön-külön az osztálytársaiddal, és később ez segíthet abban, hogy társaságban már ne érezd magad feszélyezetten.

Másik lehetőség lehet, hogy elvállalsz közösségi feladatokat, melyekben együtt kell dolgoznod az új osztálytársaiddal, aminek hatására jobban megismerhetnek.

Mindenekelőtt pedig adj magadnak időt, mert nem könnyű egy összeszokott társaságban újként boldogulni, de idővel meg fogod találni a helyed.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor