teljes kieges vagy csak atmeneti idoszak ez?

2015.05.04.
Letezik kamaszkori "kieges" ,ha igen miben nyilvanul meg? Azt tapasztalom honapok otta magamom,hogy semmi nem hoz lazba. Szeretek sportolni de ha latok egy kezi meccset nincs az az izgalom cska ugy nezem a meccset. Aztan ott van az,hogy semmihez nincs kedvem..takaritok,tanulok de mindent a minimalisra fogom . Bar van,hogy ha elkezdek takaritani nem tudom abba hagyni ..
Aztan ott van az is,hogy nem,izgulok ha kozonseg elott kell verste olvasni vagy vmi hasonlo. Elotte abszolutnem,kozbe kicsit es utanna sem. Pedig regen nagyon izgulos voltam. Mit tudok ezek ellen tenni? Raadasul ezzel meg a rossz alvas is parosul pedig en kifejezetten jo es mely alvo voltam.

Szakértőnk válasza a teljes kieges vagy csak atmeneti idoszak ez? kérdésre

Kedves Kérdező!

A serdülőkorban előfordulhatnak akár komolyabb hangulatingadozások is, változnak az érdeklődési körök, az érzelmi élet (és még minden!). Első körben azt javasolnám, hogy próbálj egy kicsit tudatosan magad felé fordulni, tanulmányozni az érzéseidet.Megpróbálhatsz pl. naplót írni, amiben nem csak a napi történéseket írod le, hanem a gondolataidat, érzéseidet. Kipróbálhatsz újfajta elfoglaltságokat (új sport, csatlakozhatsz valamlyen csoporthoz, szakkörhöz).

Ha a lehangoltságod tartós marad, illetve az alvásproblémád nem oldódik (tartósan kimerült vagy pl. még nyáron is), akkor viszont javaslom, hogy keress fel személyesen egy pszichológust (pl. az iskolátokban, ha van), néhány tanácsadó beszélgetés segíthet rendbetenni az érzéseidet.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor