Minek éljek?Öngyilékos legyek?

2015.04.21.
Most- e lány miatt nem érzem azt annyira ,hogy meg kéne tennem, nagyon jó amikor vele vagyok 15 éves, úgy beszélgettünk ,mintha ismernénk egymást vagy 10 éve. Én 17 éves vagyok. Távkapcsolatban vagyunk oda vissza 6 óra az út. Vonat nekem ingyen van. A lánynak a kezét csókolgatom annyira jó ,hogy valaki anyán kívül szeret. Ő is hasonló karakterű ember mint én.
Nekem ő az egyetlen mentsvár. Úgy érzem van miért élni, Középsuli elvégzése, majd húzás otthonról egyetemre.
Ilyen okok miatt tenném meg:
-Többen ellenem esküdtek
-Nincsenek barátaim
-nem volt még barátnőm
-Úgy érzem senki nem szeret, anya is van ,hogy rajtam vezeti le a stresszt.
-Otthon is, mondták, ilyen béna lett az átlagom kb 4,6 most tanulok gőzerővel
-Nevelőapám is minden hülyeséggel szekál pl.:rossz kedvem van ,biztos elvertek stb
-Apa nem szeret nem foglalkozik velem. Új családja van itt lakik a szomszédban. Ez a nő mindent megkap, anya meg semmit. Anyának teljesen ellentéte.
-Tán egy ha barátnak nevezhetem barátom van, két lánnyal vagyok úgy jóba, többivel nem.
-egy csaj se jött össze ez idáig, bár megértem őket. Pattanásos voltam, de azután se miután kiszépültem. Mindenki lekoptatok, kopj le, hagyjál békén ez volt a válasz sírtam is.
-Úgy érzem mint ,ha ki lennék közösítve
-Mamám nálunk lakik ,anyát havonta valamivel kicsinálja előző héten 20 percet késtünk a bevásárlásból és egyből ugatni kezdett anyával ,ebédre mentünk elment az étvágyam, anyát kicsinálja idegileg és engem is.
-anya és nevelőapám közt is sokat veszekednek a feszko van
-nagyon ronda volt az arcom még szeptemberben többen csúfoltak, most már nem. Akkoriban a tükörbe se mertem nézni.Lesütött fejjel mentem, nem mertem az emberek szemébe nézni.
-volt egy nagyon nagyon jó barátom, mindent megbeszéltünk, de ő bedepizett és vége lett a kapcsoltunknak.
-Zavar az is ,ha egy idő után kifáradok a munka miatt anya egyből ,milyen ganéj gyerek vagyok, más mondom ennyit nem csinál. Ő rávágja igaz, igaz, de akkor is kifáradtam
-Mamám most betegállományos folyton otthon van, ,kiidegesít már.
-van több gyerek akik beszólogatnak, ha jobb dogát írnak, vagy ha nekem 4-es lesz.
-Akkor amikor csináltam a jogsit szeptember nem nagyon ment, nagyon béna voltam
-anya most is olyanokat mond annyi problémája van, hogy úgy érzi agyvérzést fog kapni, és utána megöli magát. Ez tényleg így van, nem csak a szokásos panaszkodó.
-Anya nem enged bulizni, elítéli akik ezt csinálják.
Más hallom ,hogy jól érzi magát ,bulizik iszik ,én meg anyának segítek a gazdaságban, bulik helyett alszok, nem élek közösségi életet
-Nincs olyan közösség aminek tagja vagyok, nem szeretnek
-Mostanában a lány én helyettem a barátnőivel van hétvégente, nekem csak ő miatta van értelme élnem, minek éljek ,ha ő se szeret. Nekem már csak az egyetlen örömforrás, mondom legalább valami örömöm legyen az életben, ha más nem is.
-Most mihez képest nyugi van, de ha mamám és nevelőapám is hülye lesz, anya úgy is rajtam csattantja az ostort. Na akkor minek éljek? Többet nem írok, mit csinálnék.
-Most javították ki a 2 órás irodalom novella nagydolgozatomat, nekem lett a második legjobb ,de a helyesírásom a 1-es 3 A4-es oldalt írtam, de hát ebben béna vagyok ebben is, előző ilyen helyesírási jegyem 3-mas lett. Többen egyből beszóltak.
-Meg zavar az is ,hogy más a barátainál van , én meg egy se. jött össze.
- Mostanában senki nem hallgat, meg kivéve a barátnőm, anyáék, se ha rájuk erőszakolom a mondanivalóm, hülye vagyok stb
-Úgy érzem csak anya szeret, de szigorúan, annyira jó lenne Istenem ha valaki szeretne még. Ezért imátkozzok, de úgy érzem semmit nem ér az életem, azon gondolkozok , ha megtenném kitennék-e a fekete zászlót a sulira vagy sírnának .
-Többször provokáltak az utcán. Akkoriban kezdtem paranoiássá válni, féltem az utcától, azt tapasztaltam, hogy nagyon romlott a világ, rossz a közbiztonság.
Örömeim az életben:
-20-30 ezres ruhák hordása, vaterán vettem meg pár ezer Ft-ért darabját, plusz felszámolt boltokból
pl.: Tommy pulcsik, Mustang farmerok
-A barátnőm, aki nem lehet nem lesz meg sokáig, de akkor én se ezen a világon
- kutyáim, szeretem őket
-internetes viccek olvasása
-jogsim, kocsim
-még egy dolog amit nem írhatok le
na ezeket szeretem, ezek az örömöm az életben
-Még lenne egy nagyon komoly dolog amit leírnék, de nem teszem ,mivel az nagyon durva ,meg illegális
A barátnőm tart itt, ha ő nem lenne már megtettem volna, úgy érzem ez eddigi életem legboldogabb kapcsolata. De mivel ő is a barátnőinél van, a mikor tudnánk találkozni nagyon bánt.
Már nem először próbáltam eldobni az életem, de azon a napon, újra elhatározom végkép megteszem. Úgy éreztem romokban hever az életem .
Köszönöm a válaszokat

Szakértőnk válasza a Minek éljek?Öngyilékos legyek? kérdésre

Kedves Kérdező!

A legfontosabb kérdésedre a válaszom mindeképpen az, hogy nem tégy kárt magadban, mert minden nehézség az életben megoldható.

Feltétlenül azt javaslom, hogy keress fel személyesen egy pszichológust (iskola, nevelési tanácsadó, pedagógiai szakszolgálat), ahol te is kérhetsz időpontot. A gondolkodásod pozitív irányba fordítása, az önértékelésed növelése, a szociális/társas készségeid fejlesztése, a szüleiddel való kapcsolatod normalizálása mind lehet célja a terápiának/tanácsadásnak, melyek sokat segíthetnének az általad felsorolt problémák megoldásában/megoldódásában. Méghozzá a leírtak alapján van pozitív alapod, amire máris lehetne építeni, hiszen jó tanuló vagy (a 4.6-os átlag jól hangzik), meg tudod fogalmazni az érzéseidet és be tudod vallani magadnak a problémáidat (amire bizony sokan nem képesek), törekszel arra, hogy változtass a neked nem megfelelő helyezeteken és vannak terveid (pl. az egyetem).

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor