Szerelmes vagyok belé, de nem kapom a közös témát

2015.03.09.
Kedves Szakértő,
Bár levelem igen különös, úgy vélem egy esélyt megér. Úgy érzem a leglehetetlenebb feladat az életben, az hogy beszéljek azzal a lánnyal akibe már 6 éve szerelmes vagyok. Még 3. osztályos koromba szerettem bele, kisgyerekként nem hatott annyira meg a dolog, mivel nem beszéltünk semmit, így bíztam a csodába, nem fogtam fel mit is szeretnék. Telt múlt az idő, 7. és 8. osztályos létemre már ismét újraerősödtek az érzelmek, de továbbra sem léptem semmit, mivel egy kezemen meg tudtam számolni hogy szót szóltunk egymáshoz. 8. végén egy nagyon alapszintű kommunikáció kialakult. (érdemes tudni, hogy visszahúzódó, magányos személyiség voltam) Minden megváltozott a 9. osztállyal, új emberek, de persze Ő is osztálytársaim között. Elég hamar én lettem az osztály kedvence, a csajok csak úgy zsongtak körülöttem, de ő nem igen figyelt fel rám. Olykor-olykor tett kicsit félreérthető jeleket, de szerintem én reagálom csak túl. A lényeg az, hogy úgy érzem lenne esélyem nála, ennek egyetlen akadálya van, mégpedig egy blokk, ami bennem van mikor vele vagyok. Nem tudok beszélni vele, nem találok közös témát. Én nagyon szívesen beszélnék bármiről vele, de félek hogy ő az adott témára milyen választ ad, hogy reagál. Nem tudom mit tudnék tenni, hogy úgy beszéljek vele mint egy normális lánnyal, és ne parázzam túl a dolgokat, és ne féljek beszélgetni. Sokszor, ironikusan a sors rengetegszer szinte minden adandó alkalommal együtt hoz minket, de tényleg. Nem vicc, annyi esélyem lett volna kettesbe jókat beszélni vele, hogy azt el nem mondhatom. Azt kell mondjam a sors egymásnak szánt minket, renget olyan közös dolgok van bennünk ami egy afféle kapcsolatot biztosít köztünk. (ezek így nyilvánosan nem részletezném, mert kilétemre így fény is derülhet, remélem megérti).
Kérem segítsen, mondja meg hogyan tudnám a blokkot feloldani? Olvastam sokat a netten, és hát az a sablon válasz hogy gondoljak előre témákat ki, meg ilyesmik nem jön be, mivel próbáltam és sajnos csak a tervvel maradtam, a megvalósítás nem történt meg.
Volt vagyis lehet van barátja, aki ugyancsak osztálytársam. Viszont emiatt nem aggódom, mivel nem sokat beszélnek egymással és hallottam hogy jöttek össze és hogy jártak, nem valami romantikus, szerelemmel teli kapcsolat, olyan úgy ni legyen valami. Ez annak tudható be, hogy a fiú nem szerelemes a lányba, hanem fordítva van, de ez is csak afféle tetszés, mivel nem hal érte.
Úgy gondolom a probléma azzal eltűnne, hogy tudnék vele kommunikálni napi szinten. Esetleg ha van lehetőség e-mailbe még részletesebben leírnám.
Hogyan oldjam fel a blokkot, hogyan viselkedjek hogy felfigyeljen rám?
Köszönöm szépen a segítséget!

Szakértőnk válasza a Szerelmes vagyok belé, de nem kapom a közös témát kérdésre

Kedves Aggódó Kérdező!

Leveléből az az érzésem, hogy talán akkor lehetne legtermészetesebb, ha találkozásaikkor "az itt és mostra" koncentrálna, elengedné a korábbi tapasztalatait, és a közös jövőjük kétségeit. Tegye fel először Önmagának a kérdést, hogy mire is lenne kíváncsi vele kapcsolatosan abban a pillanatban, aztán tegye fel hangosan a kérdést. Senki nem várja sem magától sem a lánytól, hogy tökéletes pillanatokat, kérdéseket és válaszokat hozzon össze a találkozásaik során! Üdvözlettel: HMTünde

Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor