Egy barátnőmnek szeretnék segíteni....

2015.03.02.
A legjobb barátnőm egy - szemszögemből nézve rossz- kapcsolatban van körülbelül 9 hónapja. A srác nem tiszteli még annyira sem, hogy felhívja telefonon.
Csak akkor beszélnek, ha a lány ír és csak akkor találkoznak, ha a barátnőm mond egy időpontot. A fiú - a lány elmondása alapján - azt állítja teljesen rátelepedett és nem hagyja élni őt. Heti másfél óra.... annyira rá telepedett, valóban megfolytja.....
Ez a heti másfél óra meg tudjuk mire elég....
A leghosszabb, hogy a fiú kritizálja a barátomat, ami teljesen az alja szerintem. Álláspontja az, hogy jobban állna Blankának - hogy néven nevezzem a barátnőmet - a tűzvörös haj - csodás gesztenyebarna színű haja van, aminek a vége bekunkorodik - és lehetne nagyobb melle - D kosárnál ne várjon többet egy 15 éves lánytól. Hozzátenném, hogy a fiúnak akkora az orra mint egy négy emeletes ház, görbe is, széles is.... nem tudhatom biztosan, de Blanka megemlitette, hogy kicsi méretekkel rendelkezik odalent.....
Rettenetesen idegesít, hogy kritizálja Blankát és ő egy szót nem mer visszaszólni ezekre.
9 hónap alatt körülbelül 25 alkalommal szakítottak, de a tizenötödik után nem számoltam tovább.
Ha ez mind nem lenne elég a rossz oldalra állítja. Gondolok itt az alkoholra és a cigarettára. 15 éves, mindig jó gyerek volt és a szülei bíztak benne, ez az idő elmúlt. A szülei nem engedik a külvilágba, szombaton, ha a héten nem vitt haza ötösnél rosszabb jegyet, és ennél jobb már nem lehet, mint tudjuk, mehet el otthonról egy órára.
Igazából én abban szeretnék segítséget kérni, hogy mégis milyen módon tudnám megértetni Blankával, hogy nem jó neki ez a kapcsolat semmilyen módon. Persze próbáltam már ezerszer, de hátha ezegyszer hallgat majd rám.
Előre is köszönöm a tanácsot!

Szakértőnk válasza a Egy barátnőmnek szeretnék segíteni.... kérdésre

Kedves Lekiismeretes Barátnő!

Valószínűnek tartom, hogy a barátnőjét nem tudja meggyőzni az igazásról, amikor erős érzelmek kötik a fiúhoz és az általa képviselt világhoz! A legtöbb amit tehet az, hogy beszélget vele, megpróbálják megérteni mit is jelent számára ez a fiú, mi a jó számára ebben a kapcsolataban, és most aktuálisan milyen érzések és érzelmek kavarognak benne. Fontos tisztázniuk azt is, hogy a maga számára miért, fontos ez a segítség, illetve azt, hogy ő mit vár ez esetben a barátnőtől!

Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus Dr. Horvát-Militityi Tünde (PhD) tanácsadó szakpszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor