Kiközösítés

2015.03.02.
Jó napot kívánok!
Most kezdtem a 9.osztályt,tehát új iskolába mentem. Most derült ki számomra,hogy azért közösítenek ki,mert büdös vagyok. Pedig én minden reggel megmosakszok derékig,Mit lehet ez ellen tenni,hogy szüntetni lehessen?
Ha sikerül az izzadságszag megszüntetése,van esély,hogy befogadnak? Eddig egyedül álldogáltam nagyjából az iskolaudvaron,senki nem szólt nagyon hozzám.
Tisztelettel:E.Botond

Szakértőnk válasza a Kiközösítés kérdésre

Kedves Botond!

A kellemetlen testszag természetesen lehet oka annak, hogy ha elutasítóak veled szemben a társaid. Kérdés, hogy ez hogy "derült ki"? Valós volt-e a visszajelzés. Ha igen, akkor az alapvető higiénés szabályok betartása az első: naponta akár 2 alkalommal zuhanyzás tüsfürdővel/szappannal, illatmentes izzadásgátló használata,ruhacsere naponta (nadrág természetesen kicsit ritkábban, cipő megfelelő ápolása). Ha ezek sem oldják meg a problémát, érdemes lehet felkeresni egy bőrgyógyászt, aki megvizsgálja, kóros mértékű-e az izzadásod, elláthat speciális tanácsokkal.

Ha más is állhat a háttérben (vissszahúzódó magatartás ,eltérő érdeklődésű osztály...stb.), akkor érdemes lehet ezt jelezni a szüleidnek, osztályfőnöködnek, talán tudnak segíteni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor