Rossz szextől való félelem

2014.11.19.
Jó napot!
Nekem egy olyan problémám van, hogy mindig is zavarba voltam a lányok társaságában, mindig is nagyon érezlmes és félénk voltam ezen a téren és barátnőm is sokkal később lett mint másoknak ( pl suliba nem voltak lányok 14-21 éves koromig, de utána sem volt nagyon stb ). 26 éves férfi vagyok most.
A lényeg: mivel tudom magamról, hogy tapasztalatlan vagyok, ezért tisztában vagyok azzal, hogy az én korosztályomban lévő mára már megfelelő tapasztalattal rendelkező lányokat nem tudnám kielégíteni, látnák, tapasztalnák hogy béna vagyok , ideges stb.
Mind ez a megállapítás odáig vezetett, hogy annyira ideges vagyok ha egy lánnyal járok és közeledik az alkalom, hogy esetleg szexről lenne szó, hogy egyáltalán nincs merevedésem. Ez elképesztően rosszul hat és erősíti a félelmemet mert így végképp félek hogy mi lesz ha oda kerül a sor mert tudom: ez teljesen jogos félelem.
3 barátnőm volt akivel eljuthattam idáig: az első azt várta mindent én csináljak ő szinte hozzám sem akart érni nem izgatott stb persze hogy nem sikerült az egész egy nulla voltam. A második személy tapasztalt volt és tudta a dolgát ott nem is voltak nagy gondok működött a szex, ahhoz képest hogy az volt ez első alkalom. A harmadik utolsó is olyan volt az első, mindent tőlem várt de én magam a saját idegességem miatt nem tudtam megfelelően izgalomba hozni és nem is sikerült merevnek maradni. Nem sikerült semmi. Elfog a rettegés hogy nem tudok jó szerető lenni senki számára, és ez egyszerűen TÉNY, mert akiben annyi férfiasság sincs hogy ne féljen szex előtt az szerintem alkalmatlan erre.
Ezek a tapasztalatok után ( fene tudja lehet a partnereknek is köszönhetem ha ők nem úgy álltak hozzá) olyan pszichés zavarom van ezen a területen hogy olyan idegesség lessz úrrá rajtam még a randi előtt is ( mert tudom hogy minden egyes randi, találkozás az ágy irányába viszi a párokat nyilván) olyan hányingerem van ( az idegesség mindig is a gyomromra ment) hogy majdnem hányok, iszonyat szarul vagyok ilyenkor kb a merevedés teljes hiánya (sőt jobban összezsugorodik mint normál állapotban amikor nem merev) szinte a legkisebb gondom.
Most is lenne egy szép lány akinek valószínűleg tetszem, de a tudat hogy a barátom be akart mutatni neki a lány házában annyira felzaklatott, hogy odafele menet majdnem összehánytam magam a gyomoridegtől, és ez így nyilván - nagyon nincs rendben. Hiába jól elbeszélgetek és talpraesetten viselkedem az asztalnál velük ha ez a pszichés zavar annyira beépült az agyamba hogy akármikor rám jöhet, ha arról van szó. Ez nagyon beteg dolog.
Beszéltem a háziorvossal négyszemközt aki barátunk és Wellbutrin nevű tablettát írt fel amit szednem kell minden nap ( igaz a legutóbbi eset előtt hónapokkal nem szedtem mert azt hittem nem idegeskedek már elmúlt és nem akartam gyógyszereken élni) de ahogy lett egy ilyen alkalom egyből mintha nem is én irányítanám az agyam előjött a görcsölés az idegesség a stressz.
A hirtelen hányást megakadályozni a Grandaxin nevű gyógyszerrel tudom egyedül.
Ami fontos még: mivel rettenetesen szégyellem a dolgot ezért egy barátnőmnek sem beszéltem soha arról hogy idegeskedem a dolog miatt ennyire. Ez lehet hiba volt. na de kinek kellene egy ilyen pánikzavaros srác? Végül is mindegy, mert látták az eredményt :(
Szóval nem tudom mitévő legyen és az egész életem boldogsága a tét most már. Ha szándékosan nem is gondolok erre az egészre az agyam legbelül a tudatalattim olyan fenyegetettséget érez, hogy elkezd folyni az orrom, hányinger, még a hangom is megváltozik, s elsápadok. Gondoltam pszichológusra is, nade hiába ő megnyugtat a rendelőjében ha oda kerül a sor, megint tiszta ideg leszek.
Lehet az is baj nagyon bebeszéltem magamnak, hogy mert későn kezdtem a szexet akkor nem is leszek sosem jó benne.
Nagyon szépen kérem lássanak el tanácsokkal avagy ha kell kihez, hogyan forduljak, akár még egyszer elolvasva levelemet, mert úgy érzem nagy a baj és szeretnék ebből kigyógyulni.

Szakértőnk válasza a Rossz szextől való félelem kérdésre

Kedves Kérdező!

Egyrészről ezt a pánikzavar diagnózist meg kell erősíteni pszichiáter szakorvos részséről is, aki megfelelő gyógyszeres kezelést tud nyújtani a szoronggásaira. De azt is el kell mondjam, hogy ezek a gyógyszerek befolyásolhatják a szexuális készenlétet, és a vágyakat, így az ideális az lenne, hogy pszichoteráliával egészítse ki a kezelést. Itt önbizalmat szerezhet, és olyan technikákat tanulhat meg, amellyel hatékonyan tudja magát megnyugtatni az adott pillanatban.

A másik kérdésére válaszolva nem biztos, hogy a párjainak is olyan nagy gyakorlata van, hogy egyértelmű legyen az Ön tapasztalatlansága. A szexualitásban fontos az is, hogy a partnerével kölcsönösek legyenek, és kölcsönösen szerezzenek örömöt egmásnak, valamint ezt meg is beszéljék, ki legyenek mondva ezek a vágyak. Az összecsiszolódással már a sikerek is jönnek!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor