Iskolai zaklatások - 16 éves fiú

2014.10.25.
Szép jó napot kívánok! Tisztelt Válaszadók!
Én kb. egy évvel ezelőtt azaz 2013. október 18-án "iskolai zaklatás és félelem - 15 éves fiú" címmel küldtem el kérdésemet, amelyre adott válaszuk a következő linken található: http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/16548
A választ köszönöm/köszönjük. A barátnőm és én is mindent megtettünk amit tudtunk. A srác önmagáért való kiállását erősítettük amennyire tudtuk. Sajnos azonban mára odáig jutottunk, hogy vannak olyan napok, amelyeken bizonyos órákról inkább meglóg a srác mint, hogy tűrje a zaklatásokat és az ércelődő megjegyzéseket, amivel kapcsolatban semmilyen lépést nem tesz az óraadó szaktanár vagy helyettes szaktanár. Emiatt viszont folyamatosan nő a hiányzása. Félelem a társakkal szemben nő.
A baránőm és én is egyre nehezebb helyzetbe vagyunk itthon-otthon, hiszen még mindig fenáll az a helyzet, hogy a mi kezünkben több információ van mint a szülőkébe, de a korunk miatt még hátrányba vagyunk.
1. Ön(ök) szerint van-e vissza út vagy most már nincs és minden képppen szóljunk mi a szülőknek ha ő nem meri ezt megtenni?
Utóirat: A címben és a kérdésben említett életkori különbség nem elírás hanem az elmúlt időt jelenti.

Szakértőnk válasza a Iskolai zaklatások - 16 éves fiú kérdésre

Kedves Kérdező!

Csak ismételni tudom a kolléganő válaszát. Nagyon fontosnak tartom, hogy a felnőttek, szülők, igazgató, és akár a rendőrség bevonásával oldjátok meg ezt a problémát. Sajnos az iskolai zaklatás nagyon komoly testi, lelki és anyagi következménnyel járhat. Nagyon fontos megjegyezni, hogy ezek akár maradandó lelki sérülések is lehetnek.

Ezt a kialakult helyzetet ne próbáljátok már egyedül megoldani! Kérjetek felnőtt segítséget.

Érdemes megfontolni az iskolaváltás lehetőségét is.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor