Tetszik egy lány, DE...

2014.10.23.
Jó napot! (először is bocsánat, lehet, hogy 2x küldtem el)
Én párkapcsolati témában szeretnék feltenni egy kérdést. Van egy lány aki nagyon tetszett mindig is, de volt már barátnőm és ezért nem foglalkoztam vele. Pár hete viszont szakítottunk a barátnőmmel és egyre erősebb vonzalmat érzek eziránt a másik lány iránt, aki mindig is tetszett. Egy kollégiumban lakunk, viszont ott nem igazán van lehetőség ismerkedni mert nincsenek közösségi rendezvények stb. Max a folyosón vagy a konyhában lehet összefutni emberekkel és pár szót váltani. Legtöbbször a szobában vannak az emberek vagy valahol a kolin kívül, mondjuk a városban. A lényeg, hogy szinte nem is ismerem, csak köszönünk egymásnak ha találkozunk, ami egyébként nagyon ritkán van és mégcsak nem is kb ugyanazokban az időpontokban, hanem tök véletlenszerűen. Viszont a szobatársa szerint kölcsönös a vonzalom, noha én az ilyen pletykáknak nem sokszor hiszek, de igazából ezért kezdtem érezni iránta egyre erősebben, mert a pletyka valahogy szerintem felbátorított, mert amúgy soha nem hittem hogy lenne esélyem nála. Most viszont úgy érzem, hogy nem kéne a lehetőséget elszalasztani. Na szóval ennyit a háttértörténetről.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan hívjam el valahová? Szeretném megismerni, de semmi lehetőségem nincs rá, és sajnos nem sokat tudok róla. És azt nem akarom, hogy levágja, hogy nagyon tetszik, mert az mindig hátrány az elején (hiszen esetleg úgy érezheti hogy ha annyira belé vagyok esve akkor neki nem is kell küzdenie, meg amúgy is akkor nem tűnök magabiztosnak, amit meg ugye szeretnek a lányok). Épp ezért gondolom úgy, hogy ha átmennék a szobájukba és a semmiből csak úgy elhívnám valahová akkor az furcsa lenne, hisz tényleg nem is ismerjük egymást jóformán, szóval majdhogynem egy idegen hívná el. Persze ha igaz a petyka h én is tetszem neki, akkor lehet h igent mondana, de én tényleg nem tudom hogy hihetek-e ennek. Ön mit gondol, hülyeség amit mondok? Illetve ha igen, akkor mit tehetnék? Gondolom Facebookon nem igazán kéne kezdeményezni, eddig be sem jelöltem ismerősnek, hisz tényleg csak látásból ismerem. Félek, hogy valaki lecsapja a kezemről, meg ugye az első benyomás nagyon fontos, ezért sokat görcsölök, hogy mégis mit lépjek, de egyszerűen nem tudom. Tanácstalan vagyok.
Köszönöm a segítséget!
V. Zoli

Szakértőnk válasza a Tetszik egy lány, DE... kérdésre

Kedves Kérdező!

Az én tanácsom pedig az lenne, hogy ne késlekedjen sokáig. Amikor találkozik vele a folyosón, akkor szólítsa meg, mutatkozzon be. Persze, meglepő lenne, ha csak úgy odamenne, de ha tetszik Önnek a lány, és más lehetőség nincs, akkor miért ne? Ha ezt nem találja jó ötletnek, akkor a kollégiumi rendezvényeken, hátha mindketten ott lesznek, gondolok itt a Karácsonyi, vagy Mikulás ünnepségre. Valahogy közelítsen felé, jobb egy biztos visszautasítás, mint ez a bizonytalan őrlődés.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor