Csak az öngyilkosság maradt?

2014.10.12.
Kedves Szakértő!
Nem is tudom hol kezdjem, hiszen annyira összetett az egész.. Lelkileg nagyon nem vagyok rendben. Alkoholista, agresszív "apám" volt és azt hiszem ez sokat rontott az állapotomon. De nem is ez a lényeg. Szóval 19 éves vagyok és 13 éves korom óta szociális fóbiám van. De már óvodás korom óta szorongok emberek között. Vannak erősebb és gyengébb időszakok. Depressziós is vagyok szerintem, de diagnosztizálva még nem voltam, mert orvos nem látott. Annyira zavarnak az emberek és félek tőlük. Zárt helyen meg attól, hogy rám kerül a figyelem. Nagyon magányos vagyok és elfojtom minden problémámat. Nincs kivel megbeszélnem, de őszintén megmondom, nem is tudnám kimondani őket. Tönkre vagyok menve, öngyilkosságon jár az eszem, néha vagdosom magam. Nagyon nem megy, félek mindentől, valószínűleg az emberek miatt. Így semmire se fogom vinni, az egész életem nem ér semmit, gyűlölöm magam, meg mindent. Nagyon nem vagyok normális. Mit kellene tennem? Van még esélyem vagy adjam fel? Miért velem történik mindez? Miért? Kérem segítsen. Én nem érdemlem meg, hogy éljek? Hogy másszak ki ebből? Lassan húsz évem így telt le. Nem tudom mi az a boldogság, a fájdalmat viszont teljes mértékben ismerem, állandóan érzem. Annyira rossz. Felkerestem egy pszichológust, de fizetni nem tudom. Senki nem tud a problémáimról. Suliban rengeteget bántottak. Lehet, hogy ettől alakult ki? Vagy így születtem? Mert már óvodában volt rám panasz, akkor pedig még normális körülmények között éltem. Félek. Félek, hogy mi lesz velem holnap, azután, a szociális szorongásom miatt. Meg minden reggel keserű érzéssel kelek. Valami tanács? Félek meghalni, de úgy érzem csak ez maradt. Nagyon szépen kérem adjon tanácsot, bármit megfogadok. Nagyon el vagyok keseredve. Amúgy kognítiv terápiára lenne szükségem? Meg lehet gyógyulni szociális fóbiából úgy, hogy a fóbiát kezelik vagy azt is kell hogy mitől alakult ki? Egyáltalán szakember segíthetne? Szimpla pszichológus vagy terapeuta? Van még esélyem normális életre? Valószínűleg a kiközösítés tette ennyire durvává, nem igaz? Előre is köszönöm a válaszát. Regi

Szakértőnk válasza a Csak az öngyilkosság maradt? kérdésre

Kedves Levélíró!

Több kérdésre is válaszolva, igen, nagyon fontos lenne, hogy felkeressen egy klinikai szakpszichológust, vagy pszichoterápiás végzettséggel rendelkező pszichiátert. Ne szimpla pszichológus legyen, mert egy öt éves képzés nem elég ahhoz, hogy felmérjék a probléma mélységét, és hogy tartós változást érjenek el. Tudom, hogy ezek drága kezelések, de megéri, mert olyan techinikákat tanulhat, amelyeket később használhat az élete során. A kognitív terápia -ahogy Ön is elmítette- például nagyon hatékony ezen problémák megoldásában. Több pszichológus is elérhető, nézze meg az áraiket, nyugodtan válogasson, hiszen az Ön egészségéről van szó.

Az öngyilkosság soha nem jó választás. Ezektől a félelmektől meg lehet szabadulni, főleg, ha Ön is akarja, és aktívan tesz érte! Van remény normális életre, van remény a javulásra, és a jó munkahelyre is! Ne adja fel a keresést, biztosan talál olyan szakembert, aki az Ön számára is elérhető, megfizethető és tapasztalt segítő.

Üdvözlettel:

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor