Szerencsétlen vagyok...

2014.03.05.
Tisztelt Doktornő!
Van egy barátnőm, akivel a tanév elején ismerkedtem meg, mivel gimnáziumba kerültem, és osztálytársak lettünk. Nagyjából karácsonyig minden rendben volt, de azóta szinte bármit mondok neki kiakad rajta, és engem kezd el szapulni a hátam mögött. Pedig semmi bántót nem mondok neki. Azóta nagyon bunkó velem. Ennek a lánynak mindenben szerencséje van. Jó hangja van, pedig nem is képzi magát. Jól rajzol, pedig nem tett érte semmit. Ráadásul nagyon szép, magas, vékony, szőke, és melle is van. Én pedig csúnya, alacsony, sovány, barna hajú, és teljesen deszka vagyok.A szülei sokat vannak otthon, és sokat beszélget velük. Én ezt nem tehetem meg mert a szüleim este hétkor érnek haza a munkából és rettenetesen fáradtak. Amikor ebbe az iskolába jelentkeztem, azt hittem, hogy legalább egy tantárgyban ki fogok tűnni. De nem, mert angolból, rajzból, matekból is van nálam sokkal jobb diák. Szóval matek. Van egy fiú az osztályban, aki jobb nálam matekból, és nagyon intelligens és kedves, könnyen lehet beszélni vele, és szerintem helyes is. Tetszik nekem. De egy hete, amikor lyukas óránk volt beszélgettem vele, és kiderült, hogy az a barátnőm tetszik neki, akiről az előbb írtam. Ráadásul engem akart használni arra , hogy közelebb kerüljön hozzá. Észre se vette a közeledésemet. Most megtudta, hogy tetszik nekem, és mondja, hogy nagyon sajnálja. Persze. Ma összejöttek, én beteg vagyok, úgyhogy szerencsére nem látok semmit ebből. Egyelőre. A barátnőm pedig írja nekem, hogy : nem te szabod meg az embereknek, hogy kivel barátkozzanak. Pedig én nem mondtam semmi ilyesmit. És nem tudom, hogy fogom elviselni a látványt, ahogy ,,szeretgetik" egymást. Ma már két órán keresztül sírtam. Nekem semmiben nincs szerencsém. Egy fiúnak sem tetszem. Mit tegyek?
14/L

Szakértőnk válasza a Szerencsétlen vagyok... kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, egy fiúnak se tetszel, pedig a leveledből csak az derül ki, hogy ez a konkrét fiú nem választott téged. Biztos vagyok benne, hogy sok olyan fiú akad, akinek te tetszel, aki inkább veled akar majd lenni! Keress egy ilyet ahelyett, hogy egy olyan fiú miatt sírnál, aki nem téged vett észre! Elvégre olyan fiúval lenne érdemes összejönnöd, aki veled akar lenni, te tetszel neki!

A barátnőddel most tényleg kicsit viharosnak tűnik a kapcsolatod. Valószínűleg ő is haragszik rád egy kicsit, gondolom, azért "szapul" a hátad mögött és mondja, hogy "nem te szabod meg az embereknek, hogy kivel barátkozzanak". Lehet, hogy tudja, tetszik neked a fiú és nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel. Te pedig haragszol rá, mert az eset kapcsán felerődött az önbizalomhiányod. Ez érthető is, de azt gondolom, kár lenne egy fiú és a miatta kialakult aktuális feszültségek miatt veszni hagyni egy barátságot. Már, ha tényleg csak ennyiről van szó... Talán érdemes lenne átbeszélned a helyzetet a barátnőddel, amikor kicsit megnyugszotok!

Fel a fejjel!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor