Szadomazochista parafíliához való vonzódás okai

2013.11.13.
Üdvözlöm!
A párommal egy ideje egyre inkább előnyben részesítjük a szadomazochista szexet, mint az úgymond megszokottat. Nem ő vezetett rá, hanem bennem, mondhatni, ösztönösen kialakult ez az igény. Ez abban merül ki, hogy együttléteink alkalmával rendszeresen kérem, hogy verje el a fenekem, pofozzon meg, húzza a hajam, fojtogasson, és alapjáraton bánjon velem durván, erőszakosan, sőt alázzon meg. Újabban pedig azt, hogy "hagyjon rajtam nyomot", vagyis véraláfutást a fenekemen, vagy bárhol, ahol nem látható mások számára. Volt már, hogy arra is megkértem, akkor se hagyja abba, mikor már sírok. Szerencsére a párom elég nyitott az újdonságokra. Viszont az utóbbi időben elgondolkodtunk azon, hogyan alakul ki - jelen esetben - egy fiatal lányban egy ilyen kényszer? Milyen lelki okai lehetnek annak, hogy ilyen mértékben alárendeli magát a párjának?
Az is lehetséges, hogy apakomplexusom van, de ez nem csak a köztünk lévő (mellesleg nem olyan nagy) korkülönbségben merül ki, van számos erre utaló jel ezen kívül is. Ritkán az ő erős dominanciája túlnyúlik a hálószobán és a kapcsolatunkra is kihat, előfordul, hogy egy vita során, egy döntésnél, ugyanúgy felveszem az alárendelt szerepet, de ez nem olyan jellemző. Tehát lehetséges, hogy a dominanciája iránti vágy, a fegyelmezés élvezete, a megalázkodás hátterében állhat apakomplexus? Vagy talán inkább az, hogy eddigi életem során kétszer is előfordult, hogy zaklattak, erőszakoskodtak velem? Okozhatják ezt ezek a múltban elszenvedett traumák is, annak ellenére, hogy úgy érzem, feldolgoztam őket, túlléptem rajtuk?
Nagyra értékelném, ha válaszolna a kérdéseimre. Köszönöm előre is! Szép napot!

Szakértőnk válasza a Szadomazochista parafíliához való vonzódás okai kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos csak általánosságban tudok válaszolni a kérdésedre, mert minden eset más és más. Szerintem, ha érdekel, miért alakult ez így benned, függetlenül attól, hogy szeretnél-e változtatni rajta, fordulj személyesen pszichológushoz, hogy együtt kiderítsétek, milyen indulatok, vágyak és félelmek mozgatnak mélyebben, tudattalanul. Azt gondolom, önmagában az apakomplexus nem elég magyarázat, hiszen nem indokolja, hogy hogyan kapcsolódik össze nálad a szexualitás a fájdalommal. A zaklatás és az erőszak is hagyhatott talán benned valamiféle nyomot, de lehet másról is szó. Vannak különböző elméletek, van, amelyik a tudattalan bűntudatot helyezi előtérbe, van, amelyik egy meghatározó élményt, melyben a szexualitás és az alárendelt szerep nagyon intenzíven összekapcsolódik, de tényleg azt gondolom, hogy a magyarázat nagyon egyéni is lehet.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor