Mit tegyek??

2013.10.31.
Kedves Szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy van egy fiú aki nekem nagyon tetszik..
A srác november 4.-én lesz 24 éves. Én októberben múltam 12 éves. Érdekelne, h ez nagyon nagy korkülönbség-e?
Én vele nem beszéltem még életemben..., buszsofőr. Anyu pasijával már tervezgettük, hogy odamegyünk hozzá csak úgy "beszélgetni". Bejelöltem facebookon, de még nem jelölt vissza, de nem is volt fent már egy ideje.
Már gondoltam arra, hogy én a korkülönbség miatt nem jövök vele össze, csak összebarátkozom vele. Ez jó ötlet? Mert lehet ha beszélgetek vele, még jobban beleszeretek, de tudom, hogy nem lehet köztünk semmi....Segítsen.! Kérem adjon nekem választ a problémámra.! Fontoos!
Köszönöm.

Szakértőnk válasza a Mit tegyek?? kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos valóban elég nagynak tűnik ez a 12 évnyi korkülönbség, főleg ebben a korban. Olyan szempontból is problémás lehet a dolog, hogy valószínűleg egészen más elvárásaitok vannak egy kapcsolattól, már csak az életkorotokból és az élethelyzetetekből adódóan is. Valószínűleg a férfi már felnőttebb kapcsolatban gondolkodik, melyben jelen van a szexualitás is, ami viszont, amennyiben rólad van szó, büntetendő, konkrétabban pedofíliának minősül. Azt gondolom, komoly bajba is kerülhetne, ha akár csak felmerülne, hogy összejöttetek, még úgy is, ha nincs szó szexualitásról. Gondolj csak például arra, hogy mit reagálnának a szüleid! Az is kérdés, hogy ő vajon nem-e keres magának inkább korban is hozzáillő partnert. Az is kérdés lehet ekkora korkülönbségnél, hogy hogyan tudnátok beleilleszkedni egymás életébe, hiszen más dolgok fontosak, mást helyeztek előtérbe.

Azt gondolom, barátkoznod vele akkor lenne érdemes, ha arra jutsz magadban, hogy jól tudnád érezni magad egy ilyen kapcsolatban. Olyan szempontból akár segíthetne is, ha kicsit jobban megismernéd, hogy tisztázódjon benned, mit is érzel iránta, mi tetszik benne. Így eldöntheted, hogy vársz-e rá néhány évet vagy, amennyiben annyira mégsem tetszik, ahogy jobban megismered őt, nyugodtan tovább is tudsz lépni.

hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor