egy kis önbizalomhiány

2013.10.30.
Kedves Doktornő!
Gimnazista lány vagyok.
Az alkatom néhol husis de a kézilabda miatt erős vagyok, nem vagyok egy kifejezetten kislányos alkatú. Én ezt elfogadtam :)
Az öltözködési stílusom mindig más, nem szoktam kihívóan öltözködni de nem vagyok szürke kisegér. Nem vagyok hajlandó öltözködésben és stílusilag beállni a többi lány közé. Nem járok bulikba, nem vonz a dolog, lusta vagyok hozzá, az edzések miatt kikészülök péntekre.
Lehet hogy ezért van az is hogy a fiúkat nem tudom megközelíteni. Egyszerűen nem megy. Leblokkolok. Nem mintha hiányozna a társaságuk, de zavaró hogy tesiórán nem merek előttük elfutni vagy elmenni mellettük. Mindig attól félek hogy kibeszélnek stb. És úgy vettem észre hogy a velem egyidősek már nagyon nagyon figyelik az alkatot, hogy mennyire nyomod ki a melleidet mennyire vagy könnyű préda. Én nem szeretem nézni azt se ha egy lány akinek barátja van ölelget egy másik srácot. Hánynom kell az ilyentől. Nyugtasson meg doktornő hogy ez normális reakció. :)
Nem tudom hogy hogyan elégedjek meg teljesen magammal hogy hogyan nyissak fiúk felé. Kérem segítsen doktornő!

Szakértőnk válasza a egy kis önbizalomhiány kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, bármi, ami téged zavar annyira a mindennapjaidban, hogy akadályozzon a céljaid elérésében vagy abban, hogy jól érezd magad az életedben, valamilyen szinten problémának címkézhető. Azt írod, nem tudod megközelíteni a fiúkat, félsz, hogy kibeszélnek, annyira, hogy esetenként elmenni is nehéz mellettük. Szerintem érdemes lenne átgondolnod, hogy hogyan is vagy magaddal, a testeddel, a nőiességeddel és ezen túl pedig a fiúkkal. Azt gondolom, az, hogy ne szeretnél olyan lenni, mint a többi lány, nem jelenti azt, hogy ne érezhetnéd magad "jó csajnak" a magad egyediségében. Vedd észre a pozitív visszajelzéseket is, biztosan vannak! Próbáld alakítgatni a külsődet is úgy, hogy jó érezd benne magad, akár ruhával, sminkkel és próbáld meg gyakorolni azt, hogy hogyan tudsz a fiúk társaságában is kicsit lazább lenni. Alakítsd úgy a helyzeteket, hogy több lehetőséged legyen beszélgetni velük és közben figyeld meg, hogy annyira azért ők sem magabiztosak! Meglátod, múlni fog a szorongásod!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor