vajon hová tartozom?

2013.09.18.
Kedves Doktornő!
19 éves lány vagyok, és nem vagyok biztos abban, hogy heteroszexuális vagyok-e. Egy ideje nagyon sokat agyalok ezen. Még nem voltam fiúval, pedig már lehetett volna néhány alkalom, amikor "próbálkoztak", de eddig mindig nemet mondtam. Egyszerűen mikor oda kerül a sor, úgy érzem nincs önbizalmam, és hogy nem is tetszik nekem igazán, vagy hogy én sem fogok neki tetszeni. Barátnőmmel szoktam ezekről a dolgokról beszélni, és ő mindig azt mondja hogy nyugodjak meg, biztosan hetero vagyok mivel mindig valami srác miatt szenvedek, sokszor sírtam is már miattuk mert úgy éreztem nem viszonozzák az érzéseim(amikben nem is vagyok biztos), tehát lány iránt nem is érezhetek szerelmet. Viszont már csókolóztam lánnyal buliban és van hogy úgy érzem talán szeretnék többet is kipróbálni, mert egy nő sokkal gyengédebb tud lenni. Nem tudom, hogy ezek a gondolatok a rossz tapasztalataim miatt vannak, vagy pedig nem vagyok heteroszexuális. Szoktam vele viccelni, hogy én biszex vagyok, de az a baj hogy lehet tényleg így van. És az még a jobbik eset lenne. Normális életet szeretnék élni, szeretnék majd gyereket stb, de úgy érzem ez talán soha nem fog eljönni emiatt. Elvileg normális dolog, ha megnézik a lányok egymást, mert minden nő ilyen. De én meg is szoktam jegyezni, hogy hm milyen szép/csinos, és hogy tetszik nekem. Fiú téren pedig nagyon válogatós vagyok… Mindig csodálkoznak mikor mondom, hogy nem voltam még fiúval és hogy nincs is barátom, de nem is szeretnék, mert jobb így kötöttségek nélkül. Normális ez? Hogy lehetnék biztos benne, hogy pontosan kikhez is vonzódok? Egyébként már volt 4 fiú is, aki szerelmes volt belém, de én egyszerűen nem tudtam beléjük szeretni, mindig a hibáikra „fókuszáltam”. Egy nem hetero lányba lehet szerelmes egy srác?
Ezen kívül, a 2-3 barátnőmön kívül csak fiú barátaim/haverjaim vannak, az ő társaságukat keresem. Ez nem tudom mennyire ad okot aggodalomra, vagy pont hogy jót jelent?
Köszönöm szépen a választ előre is!

Szakértőnk válasza a vajon hová tartozom? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, számomra problémaként alapvetően nem a szexuális orientációd rajzolódik ki. Inkább az tűnik nehézségnek, hogy közel kerülj valakihez, akivel kölcsönösen tetszetek egymásnak és megéld egy párkapcsolaton belül azt a gyengédséget, amire vágysz. Úgy tűnik, bár vonzódsz a fiúkhoz, nem sikerült még olyannal találkoznod, akihez közelebb tudtál volna kerülni. Ennek hátterében részben az is állhat, mint írod, hogy "mikor oda kerül a sor, úgy érzem nincs önbizalmam, és hogy nem is tetszik nekem igazán, vagy hogy én sem fogok neki tetszeni". Olyan, mintha megijednél kicsit a lehetséges visszautasítástól és mégsem közelednél a fiúhoz, még akkor sem, ha esetleg jól alakulhatna köztetek minden. Emellett pedig, gondolom, vágysz arra, hogy együtt legyél valakivel, akivel jól érzed magad és megéld mindazt a pozitívat, amit egy kapcsolat adhat. Nem véletlenül szenvedsz olyan gyakran egy-egy srác miatt és nem véletlenül hagy benned ilyen felkavaró nyomot az, amikor egy lánnyal megéled, azt a gyengédséget, amit egy buliban történő csókolózás adhat. Szerintem ne aggódj amiatt, hogy milyen irányú is a szexuális érdeklődésed! Gyűjts inkább tapasztalatokat a fiúkkal kapcsolatban is, ne engedd, hogy a félelmeid visszatartsanak attól, hogy megszerezd, amire vágysz! Derítsd ki, hogy adhat-e olyasmit egy heteroszexuális kapcsolat, ami hiányzik! Elképzelhető, hogy egy férfitól is kaphatsz gyengédséget és talán mást is, amire szintén szükséged van.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor