Már most félek hogy fogok tanulni...

2013.07.21.
Kedves Doktornő!Most fejeztem be gimiben a 9. osztályt,eddig mindig jeles vagy kitűnő voltam,tavaly is féltem nyári szünetben hogy fogok tanulni,illetve már most is félek..főleg attól hogy nyáron megszokom a gépezést,semmittevést és nem leszek hajlandó tanulni vagy megismerek egy lányt,összejövünk és nem lenne időm tanulni,vagy rossz társaságba kever az a lány..
Szeptemberben újra osztják az angol,német csoportokat,talán még matekot is.. ezért nem tudom hogy mikor kezdjek készülni ezekre?
Eddig az erősebb csoportban voltam mindenből,és szeretném ha így maradna,angolból és matekból augusztusban kezdek készülni külön tanárnál heti 1 órával valószínűleg,persze angolt otthon is tanulnám.Németet meg iskolában fogjuk átnézni elvileg,de nem ártana ha ismételnék..Meg van még 1-2 bejelentett dolgozat,amit év végén kellett megírnunk,de végül azt mondta szeptemberben írjuk meg,de először ismétlünk és 2. héten írjuk meg.Érdemes augusztusban elkezdeni tanulni ezekre is?Mert most nyaralni megyünk,és csak 30-án jövünk vissza.Iskola időben mindig úgy volt,hogy haza jövök pihenek 15:00-ig,és tanulok 3-4 órát,mert nem egy gyenge gimiről van szó.
Tudom hogy a tanulás az első,és mindig akkor ültem géphez ha végeztem,vagy pihentem egy kicsit..
Köszönöm!

Szakértőnk válasza a Már most félek hogy fogok tanulni... kérdésre

Kedves Levélíró!

Egyértelműen érződik a leveledből, hogy fontos számodra a tanulás és sok energiát belefektetsz abba, hogy jó eredményeket érj el! Biztos vagyok benne, hogy okos, intelligens fiú vagy, aki tudja, mit akar és határozottan dolgozik azért, hogy elérje a céljait. Azt gondolom, ha ennyire fontos számodra a tanulás, furcsa lenne, ha egyszer csak teljesen a háttérbe szorulna egy lány, a nyári szünet vagy a gépezés miatt. Ezek a félelmeid talán inkább csak a bizonytalanságodról árulkodhatnak, hogy mennyire merj beengedni az életedbe olyan dolgokat, melyek elvonhatják a figyelmedet a tanulásról. Sőt, talán kicsit azt is jelezhetik, hogy ezek tényleg hiányoznak neked és félsz, hogy nem tudnád csak annyira beebgedni őket az életedbe, amennyire kontrollálni tudod őket, hanem elárasztanak. Szerintem teljesen rendben van az, ha a tanulás mellett az életedben jelen van a pihenés, a kikapcsolódás, a semmittevés, a barátaid és még egy párkapcsolat is! Sőt, teljesen normális igény is lenne a részedről! Igyekezz ezeket úgy beengedni az életedbe, tudatosan, kontroll alatt tartva, hogy ne menjenek az iskolai teljesítményed rovására és meglátod, enyhül a félelmed is, hogy egyszer csak kontrollálatlanul megjelennek és elsodornak! Élvezd például nyugodtan a nyaralást, ha tudod, hogy előtte is és utána is lesz időd tanulni a dolgozatokra! Ugyanígy, miért ne tölthetnéd a szabadidőd egy részét majd a leendő barátnőddel?

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor