Nem engedi, hogy szeressem

2013.07.04.
Kedves Szakértő,
Nagyon beleszerettem egy fiúba (meg kell említeni, hogy nehezen esek szerelembe, de már április óta ismerem), de nem engedi, hogy szeressem, annyi komoly gond és bánat érte már, hogy teljesen elzárkózott a külvilágól, csak egy hamis arcot mutat magáról. Az igazi énjének egy részét már sikerült megismernem, de nagyon nehezen törtem át a falakat. Nem akarom feladni a harcot, mert szüksége van a szeretetre.
Ő is szimpatizál velem, van nála esélyem, azt mondta. Szoktam neki sms-t írni, de nem akarok minden nap én jelentkezni neki (ő is szok elsőként jelentkezni, viszont mivel sokmindenki szeretné megkapni őt, ezért számomra minden perc számít). Kis apróságokkal is meglepem néha, ha baj van itt vagyok neki. Félek, hogy mások elcsábítják előlem, ezért kellenének valamilyen bevált tippek, amikkel meg tudnám őt kapni magamnak. Megérdemli a szeretetet és szeretném neki ezt megadni. Jó vele lenni, de nemtudom, hogyan fordítsam komolyabbra a kapcsolatunkat. Megpróbáltam már vele beszélni: "még bármi megtörténhet", ez a válasza.
Köszönöm...

Szakértőnk válasza a Nem engedi, hogy szeressem kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos nincs bevált tipp, hiszen minden ember más és más. Kicsit azt éreztem a leveledből, hogy te nagyon szeretnél minél hamarabb, minél közelebb jutni a fiúhoz, a falak egy részét már át is törted, hogy ne kelljen félned attól, hogy valaki elcsábítja tőled. Eközben a fiú nehezen mutatja meg magát, nehezen engedi bele magát a kapcsolatba, mintha így akarná védeni magát. Azt gondolom, ilyen esetben sokat segíthet, ha megpróbálsz egy kicsit lazábban közeledni hozzá, nagyobb teret adni neki is arra, hogy rájöjjön, tényleg hiányzol neki, szeret veled lenni és nyugodtan leveheti az álarcát, amikor veled van, mert neked tetszik az a fiú is, akit alatta találsz. Ehhez azonban idő kell és türelem, valamint az, hogy az ő tempójában kerüljön le róla az álarc, ne érezzen magán túl nagy nyomást. Elképzelhető, hogy ha nagyobb lendülettel közeledsz hozzá, még tetszik is neki egy ideig, hiszen azokat a falakat ostromlod, melyeket ő maga is szeretne leengedni, de azt javaslom, figyeld közben a reakcióit, hogy mennyire lehetsz lendületes, mert lehet, hogy egy ponton megijed és elkezdi védeni a falait, hiszen valamiért szüksége van rájuk, felépítette őket. Adj neki is lehetőséget a közeledésre és próbálj ne izgulni amiatt, hogy megjelenhet egy csábító. Sikerült már valamennyire közel kerülnöd hozzá, ő is keres, tehát valamennyire benne van a kapcsolatban. Miért ne akarna ő is még közelebb kerülni hozzád, aki sokkal jobban ismeri és elfogadja őt, mint egy idegen csábító?

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor