Fű gondok, abba kellene hagynom

2012.11.16.
Tisztelt doktornő.
A 15. születésnapom előtt kb egy hónappal próbáltam ki először a marihuánát, azután volt kb 4 hónap szünet. Azóta hébe-hóba szoktunk "mókázni" , több mennyiségű anyaggal, mivel osztálytársam anyagi helyzete miatt megengedheti ezt. Általában 1-1.5 havonta átmegyünk egymáshoz és 3-an, 4-en elvagyunk. Legutóbb tegnap téptem be iskola előtt, hogy kipróbáljuk milyen is és meglepetésemre irodalomból kaptam egy ötöst, pedig otthon nem tanultam annyit. Már a füvezgetés előtt se volt annyira jó az iskolai átlagom, kb 3.5 és 4.0 között mozgott. Most vagyok 10.-es, suli nehezedik, kicsit többet füvezünk és romlik az átlagom is,de nem feltétlenül gondoljuk, hogy ezt a cucchoz kéne kötni. Teljesítő képessségem mondjuk leromlott.(Tanulás szempontjából)Nem tudom..
Nem cigizek, nagyon ritkán megiszok pár sört ha olyan helyre megyünk és nem is gondoltam, hogy kipróbáljak komolyabb kábszert.
Nem gondolnám, hogy rá vagyok szokva, mivel iskolából sose maradok ki, edzésre járok rendszeresen stb.
Januárban leszek 16 éves és úgy gondolom, hogy az 1 évnyi füvezgetések után abba kellene hagynom.
Mennyire károsodhattam mentálisan vagy egyéb módon, és a doktornő mit tanácsol ez ügyben?
Előre is köszönöm válaszát és elnézést a hosszú levélért!
Péter

Szakértőnk válasza a Fű gondok, abba kellene hagynom kérdésre

Kedves Péter!

Nem hinném, hogy komoly és visszafordíthatatlan kárdosodást szenvedtél az utóbbi hónapokban azért, mert időnként marihuánát fogyasztottál. Azért azt te is érzed, hogy a dolognak köze lehet a teljesítőképességed csökkenéséhez. Szerintem érdemes lenne ezt az egészet úgy felfogni, hogy kipróbáltad, többször is, és ezzel vége. Nem mondom, hogy a füvezés a komolyabb kábítószerek előszobája, de nyilván van némi kapcsolat. Úgy gondolom, hogy esetedben függőségről sincsen szó, tehát csupán elhatározás kérdése, hogy abbahagyod-e.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor