Pánikbeteg a lányom!

2012.10.30.
Tisztelt doktornő!
A kérdésem,vagy vagy inkább segítség kérésem a következő!
Van egy 16 éves lányom,aki pánikbeteg,iskolába nem tud járni,mert a baj ott kezdődött el tavaly október végén,sok dolgot kipróbáltunk,természetes gyógymódokat,kineziológust,pszichiátert,már rengeteg pénzembe került,iszonyatos összegeket elkérnek a magán orvosok!
Most a lányom,kórházban van,hogy ezt a betegséget teljesen feltárják nála!A problémám az,hogy még 16évesen nem tudja hogy mivel áll szemben,nem ismeri a betegséget!
Most a kezelő orvosai arra kérték hogy válasszon,mivel magántanuló lett a betegsége miatt,hogy jó e így neki hogy csak heti egyszer megy az iskolába,vagy vissza akar e térni a rendes kerékvágásba,tehát hogy ugyan úgy éljen mint a többi vele egykorú kamasz,tehát napi szinten iskola,stb!Kérték az együttműködését,egyenlőre a félelme,és szorongása nagyobb mint az hogy ebbe belemerjen vágni,nem tudom mivel segítsek neki,hogyan vezessem rá hogy neki az a helyes út ha igenis visszatér a többiek közé!Borzasztóan éli meg a betegségét,és sajnos látom hogy nagyon nehéz lesz ez neki,egyáltalán arra hogy el kell fogadnia azt hogy ezzel a betegséggel,valahogyan meg kell küzdenie,de először is elfogadnia,mert csak innentől kezdve lehetséges az hogy elkezdjen gyógyulni!Nagyon nehéz vele ezt megértetni,és borzasztóan elvagyok keseredve,hogy hogyan is segítsek!Válaszát köszönöm!Tisztelettel Éva!

Szakértőnk válasza a Pánikbeteg a lányom! kérdésre

Kedves Éva!

A gyógyszeres kezelés elkezdése után a lánya állapota várhatóan gyorsan javulni fog. Addig nem érdemes erőltetni, hogy közösségbe menjen. Amint kicsit jobban lesz, egyértelműen az lenne a jobb, ha a többi gyerekhez hasonlóan "normál" iskolában tanulna. Folyamatosan erősítse meg abban, hogy erre képes lesz, és működjenek együtt a kezelőorvossal.

Minden jót, üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor