Meleg vagyok?

2012.10.07.
Kedves szakértő!
16 éves és 10. osztályba járok és szerintem meleg, normális kinézetű,és nem hívom fel magamra a figyelmet sem az öltözködésemmel sem a beszéd stílusommal. Mindig is anyás gyerek voltam, az öcsém viszont apás.
Az egész úgy gondolom 12 évesen kezdődött amikor a hetero pornóban csak a férfi nemi szervet néztem, és ez a mai napokra addig jutott, hogy már csak meleg pornóra szoktam maszturbálni. Kiskorom óta csak a lányokkal barátkozom és nem volt még egyetlen fiú barátom sem és ma is 1 éve tartó barátságom van egy lánnyal, akivel mindent megtudok vele beszélni, kivéve EZT a dolgot! 4.-ben volt egy barátnőm akivel 3 évig voltam együtt de semmi nem történt (még csók sem). Nem voltam még együtt azóta senkivel sem és nem is feküdtem le egy lánnyal sem.
Az utcán is inkább fiúkat nézek meg néha azért mert megtetszenek néha azért, hogy milyen jól néz ki például a ruhája, haja stb… Az osztályban is amikor egy fiú osztálytársam megkérdezi, hogy- hogy néz ki szerintem az a lány mindig próbálom leplezni, hogy nekem nem jön be és mindig azt mondom nem rossz. Egy lánnyal való kapcsolat megfordult a fejemben de csak az,hogy gyerekeink legyenek, meg boldogan éljek egy remek családdal. DE EZ NEM ÍGY VAN! Csak a szüleim miatt és a gyerekek szeretete miatt bírnám elképzelni és úgy gondolom nem lennék boldog. Egy nővel való szexuális érintkezés pedig erősen taszít és úgy gondolom nem tudnék mit kezdeni, egy nővel. A velem egyneműekkel való homoszexuális testi kapcsolat viszont izgat, mind az anál és mind az orális része is (persze csak a jó ízlés határain belül)
4 hete kezdett foglalkoztatni az a kérdés, hogy miért nem jövök össze valakivel (persze meleggel). Regisztráltam egy meleg társkeresőre és a lakóhelyemen találtam is egyenlőre még csak barátot de remélem tovább jutunk. Ami a legijesztőbb, hogy nem is tartom gusztustalannak, vagy visszataszítónak a meleg érzéseim. Senkinek nem mondtam még el, hogy homoszexuális vagyok de már megfogalmazódott bennem, hogy elkell mondanom a lány barátomnak mert úgy érzem elkell valakinek mondanom, a lány szerintem mellettem állna, megpróbáltam már felkészíteni, hogy mondani akarok valamit, de még nem állok rá készen de nemsokára elmondok neki valamit ami miatt lehet, hogy megutál és ő azt mondta, hogy nincs olyan dolog ami miatt megutálna. Ezek előtt összeakart hozni a barátnőjével mert látta, hogy nincs senkim már jó hosszú ideje , de nem jött össze mert én megmondtam a lány barátomnak, hogy nem érzek a barátnője iránt semmit.
Ez elmúlt egy hónapban beszélgettem egy szintén meleg 24 éves sráccal aki önbizalmat adott, a furcsa az volt, hogy első beszélgetéseink után sírtam, hogy ezt nem akarom de egy hét után már nem volt semmi gond. Sőt.. pont ellenkezőleg. Kívánom, hogy valakivel összebújhassak és megcsókolhassam. és ha eljutunk odáig, hogy egy erős érzelmi kapcsolatot ápolok vele, akkor oda állnék a szüleim/szüleink elé és Coming Out-ra is sort kerítenénk. Megsem fordult a fejemben hogy öngyilkos legyek-e miatt és nincs is gondol a melegségemmel.
Szóval a kérdésem a következő lenne: Ön/önök szerint meleg vagyok-e és jól értelmezem-e a testem és a lelkem érzéseit?
A választ előre is köszönöm:)

Szakértőnk válasza a Meleg vagyok? kérdésre

Kedves Levélíró!

Pszichológusként, a lelki egészség szempontjából, én inkább azt tartom aggasztónak, amikor valaki nem tudja elfogadni önmagát. Így, hogy alaposan belegondoltál a helyzetbe és készen állsz elsősorban önmagad előtt felvállalni, hogy esetleg meleg vagy, én inkább pozitívnak gondolom, hogy a homoszexualitást nem tartod visszataszítaszítónak, mint a lehetséges részedet.

Egyébként azt gondolom, fiatal vagy még 16 évesen, folyamatban a lelki fejlődésed. Szerintem ne címkézd fel magad még egyértelműen melegnek. Természetes ebben a korban, hogy a fantáziádban eljátszol a gondolattal, hogy milyen lenne egy párkapcsolat egy fiúval, de azt is tudatosítsd magadban, hogy a fantázia gyakran nagyon különbözik a valóságtól és előfordulhat az is, hogy ez csak átmeneti bizonytalanság a szexuális orientációdban, mint a nemi identitásod kialakulásának egy állomása. Érdemes lenne még tapasztalatokat gyűjtened, amennyiben nincs nagyon ellenedre, akár mindkét nemmel kapcsolatban,hogy kiderüljön, hasonlóan érzel-evalós, kapcsolati helyzetekben is! Jó ötletnek tűnik az is, hogy beszélgess erről a barátnőddel, megoszd valakivel a gondolataidat, érzéseidet, akiben megbízol. Engedd, hogy alakuljanak tovább az érzéseid!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor