fóbia leküzdése! sikeres.

2012.08.26.
kedves doktornő!
12 éve mozgolépcső fóbiában szenvedek.. Máig. A barátommal 18 hónapja vagyunk együtt. nagyon szeretjük egymást és ha minden ugy alakul akkor 2-3 év és talán házasok is lehetünk. na, a lényegre térek.
Nem mozgolépcsőztem 12 éve...és nem is akartam. mert rögtönn pánikrohamba estem. A barátommal moziba mentünk és csak mozgolépcsővel lehetett odamenni. És amikor odaértünk a barátom szemébe mondtam,hogy ezt csak is miatta teszem meg. Képzelje. Elsőre feltudtam rá menni. és nem kezdtem el pánikolni. és amikor felértünk annyira megvoltam döbbenve,hogy képes voltam megcsinálni elsőre. de még nem tudom,hogy másodszorra ugyanugy fog menni. mert azért a fóbiát nehéz leküzdeni :/ Mit gondol erről?
17/ lány

Szakértőnk válasza a fóbia leküzdése! sikeres. kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem nincsen ebben semmi meglepő, inkább csak a kapcsolatotok hatását mutatja. A fóbia alapvetően szorongás, bizonytalanság, félelem attól, hogy nem tudunk megbirkózni valamivel amit félelmetesnek érzünk. Egészen más lehet a helyzet, ha nem egyedül kell megküzdenünk vele, hanem van ott valaki, aki fogja a kezünket és támogatást nyújt, erőt ad. Ebben az esetben a barátod ott volt veled, így már nem egyedül kellett szembenézned egy ijesztő helyzettel. Valószínűleg ez a jövőben is működni fog és minél többször megéled mellette azt, hogy tudsz mozgólépcsőn közlekedni, annál könnyebben fogod majd egyedül is bevállalni.Törekedj erre és élvezd addig is, hogy félelem nélkül tudsz közlekedni!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor