Megváltozott ...

2012.01.24.
Tisztelt szakértő!
Én 18 vagyok a barátom 20. Több mint 2 és fél éve járunk. A kapcsolatunk elején nem voltak különösebb problémáink, voltak konfliktusok, de megoldottuk őket. Akkor még minden a régi volt. Egyszer szakítottunk, mert a barátom nem volt őszinte velem. Miután szakított velem a volt barátom, pár hét után újra össze jöttünk, a jelenlegi barátommal. Őt a szakítás eléggé tönkre tette. Ideges volt állandóan, depressziós, rossz kedvű. De miután újra össze jöttünk, kezdett minden a régi lenni, jól éreztük magunkat egymás társaságában. A barátom eléggé féltékeny, sok konfliktus is alakult ki evvel kapcsolatban, néha teljesen kiakad, ha valaki ír nekem, zavarja ha a nővérével beszélek, sokszor meg is haragudott rám, hogy a testvérével elbeszélgettem. Ezután bocsánatot kér és lenyugszik. Furcsán viselkedik, állandóan ideges, és ami a legrosszabb, ha valakivel egy kicsit is össze veszik, rögtön a nyugtatóhoz nyúl. Ez nagyon zavar, néha a megengedett 2-3szorosát szedi be. Nem értem, mi történt vele. A családjában akadtak problémák, mert az apjával nem valami jó a kapcsolatuk. Én őt nagyon szeretem, soha sem szeretném őt megbántani, de sokszor félreért, és ideges lesz. Nagyon elszomorít engem, hogy nem ilyen embernek ismertem meg, és nem tudom mi lehet vele. Ingadozik a hangulata, mikor jó kedve van, mikor rossz. Nem tudom, mi tévő legyek. Vele szeretnék maradni, nagyon szeretem őt, de megrémiszt ez a viselkedése, ahogy kitörnek belőle ezek az indulatok. Nem bántott engem még soha. Állandóan reszket a keze, és ha össze veszünk, avval fenyeget, hogy felvágja az ereit. Nagyon szeret ő is engem, de nem értem ezt a viselkedést. Miért változott meg ennyire? Mit tegyek? Hogyan beszéljek vele? Nem szeretném őt semmiféleképpen elveszíteni, hisz ő a mindenem. Most távol van tőlem, egy városban dolgozik már lasan egy hónapja, hogy nem láttuk egymást. Ez már nem az első alkalom, mindig is megvártam őt, bízik bennem és én is, tudom, hogy nem csalna meg engem, és én se lépnék félre. Nem tudom, miért változott meg ennyire, de szeretném vissza kapni azt az embert, akit megismertem. Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve, kérem segítsen! Köszönöm.

Szakértőnk válasza a Megváltozott ... kérdésre

Kedves Levélíró!

Úgy tűnik, mintha a barátod mostanában valamiért feszültebb lenne, többet idegeskedne, mint máskor. Talán kicsit el is bizonytalanodott valamiért és a problémái így, féltékenykedés, veszekedés, indulatok formájában jelennek meg a kapcsolatotokban. Szerintem adj neki egy kis időt, ne támassz vele szemben elvárásokat, hanem fogadd el, hogy most valamiért nehezebb vele. Idővel biztosan megnyugszik, ahogy rendeződnek a dolgai és ha azt látja, hogy vele vagy és támogatod, talán könnyebben el is mondja, hogy mi bántja. Beszélgess vele többet és szervezz olyan programokat, mikor együtt vagytok, melyek egy kicsit segítenek neki kikapcsolódni.

Amennyiben nem változik a helyzet és azt látod, még több nyugtatód szed, még indulatosabb, felmerülhet, hogy érdemes lenne pszichológus segítségét kérnie, hogy segítséget kapjon abban, hogy megoldja a problémáit.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor