2 kérdés

2011.10.10.
Kedves Doktornő!
2 kérdésem lenne Önhöz.
Tornaórán, szünetekben gyakran szoktak a barátaim valamit sportolni (foci, kosárlabda..), néha én is csatlakozom, de mindig rossz élményekkel gazdagodom, mert csúnyán felsülök a többiekkel szemben (soha nem vettem részt rendszeresen ilyen csapatsportokban, csak úsztam, de azt nem lehet elszúrni). Mindig kínosan érzem magam, amikor engem választanak be utolsónak, vagy lenéznek. Ha eleget gyakorolok, akkor lehet benne ügyesebb, vagy törődjek bele, hogy béna vagyok.
A másik: dolgozatokra mindig meg tudom tanulni ötösre (vagy ha nem egy négyesre) az anyagot, de fél év múlva már nem emlékszem rá. Orvos szeretnék lenni, és ahhoz elég sok dolgot kell sok ideig tudni. Rosszul tanulom meg a dolgokat, vagy ilyen lyukasfejű vagyok?
Üdvözlettel:
n96

Szakértőnk válasza a 2 kérdés kérdésre

Kedves Levélíró!

Megértem, hogy zavar, ha kilógsz a többiek közül. Viszont vedd figyelembe, hogy ki ebben jó, ki abban. Nincsen abban semmi szégyellni való, ha te meg a labda nem vagytok nagy barátok! Próbáld meg kihozni magadból a közös játék során a maximumot és kész. Persze, a gyakorlás csak javít a képességeiden, de szerintem elsősorban az önbitózalmad megerősítésére lenne szükség.

A másik kérdéseddel kapcsolatban: ezzel szinte mindenki így van. Egy-egy vizsgára hatalmas mennyiségű anyagot kell és lehet megtanulni, de ebből csak a lényeg marad meg hosszú távon, vagy amit használ az ember. Az orvosok is pont így vannak vele Kevesen olyan szerencsések, hogy még az évekkel azelőtt tanultakra is kitűnően emlékeznek.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor