Zöldövezet, UV-sugárzás

#Zöldövezet #UV-sugárzás

13 db cikk a témában

Hűsítő tippek
#hőség
2023.07.06.

Hűsítő tippek

A hőmérséklet higanyszála az egekbe szökött és te majd elájulsz a forróságban? Tartogatunk számodra néhány mókás és pénztárcakímélő tippet, amivel átvészelheted a nyár legmelegebb napjait.

A hőség megterhelőbb, mint az időjárási frontok
#hőség
2022.08.04.

A hőség megterhelőbb, mint az időjárási frontok

A változó időjárás, valamint a hideg- és meleg frontok erősen megterhelhetik a szervezetet. Ilyen időben nemcsak a krónikus betegek körében jelentkeznek különböző panaszok, hanem az egészséges szervezet is megérezheti az időjárás-változást. Van azonban valami, ami még ennél jobban is igénybe veszi a szervezetet: a tartós hőség.

#strand
2021.07.21.

Biztonsági ötletek strandoláshoz

Minden nyáron ezrekre vigyáznak a strandokon, tengerpartokon a vízimentők. Hogy a víz mellett is biztonságban legyél, érdemes tájékozódnod a rád leselkedő veszélyekről. Az alábbi egyszerű tippek követésével elkerülheted őket.

#tenger
2020.06.21.

A tenger veszélyei

Erős hullámzás, sodrás, dagály, hirtelen változó vízmélység: mind jelentős veszélyt hordoznak magukban a tengeri fürdőzés során. A cikkünkben olvasható tanácsok betartásával elkerülheted a baleseteket!

#mobiltelefon
2011.09.29.

Veszélyes hulladék: a mobil

A világon egyre több és több ember használ mobiltelefont, ráadásul sokan állandóan a legújabb modellre cserélik ódivatú készüléküket. A kidobásra váró telefonok egy ideig még a szekrényben pihennek, utána viszont - gondatlanság miatt - sokuk a szemétben végzi.

#kozmetikum
2011.06.10.

Elkerülhetőek a kozmetikai állatkísérletek

Elkerülhetőek lennének a kozmetikai állatkísérletek, mégis rengeteg nagy kozmetikai vállalat végez ilyen kísérleteket a termékek vizsgálata során. Melyek az állatkísérletek hátrányai, és milyen módszerekkel lehetne helyettesíteni őket? És mely cégek árulnak ilyen kísérletektől mentes termékeket?

#hulladék
2011.04.01.

A hulladék útja

A kukásautóból hová kerül a tartalom? Mik a feltételei az újrahasznosításnak? Milyen folyamatokon megy végig a hulladék? Miért kell tisztán szelektálni? Miért préseljük össze a palackot? Miért vegyük le a kupakot? A Laurus Alapítvány kisfilmje bemutatja a hulladékok kezelését együtt a jövőnkért projekt Környezetvédelmi filmsorozat keretén belül.

#pet palack
2011.03.08.

Hétköznapi veszélyforrás: a PET palack

Sajnos hazánkban a visszaváltható palackok és üvegek alkalmazása nem olyan népszerű, mint tőlünk nyugatabbra, és egyre jobban elterjednek a kényelmesebb, ám több veszélyt hordozó eldobható PET (polietilén) palackok.

#ózonlyuk
2010.07.04.

Aki bújt, aki nem... a napsugarak

Az égből leselkednek ránk a káros ultraibolya sugarak. Bizony, ők nap, mint nap meglepik az óvatlan napozókat. Milyen összeesküvés áldozatai lettünk? No és hogyan járhatunk túl a láthatatlan ellenség eszén?

#naptej
2010.06.28.

A Te naptejed mennyire káros?

Nemrég töltöttem el egy hétvégét a tengerparton. Természetesen vastagon bekentem magam napkrémmel. Felmerült bennem a kérdés: vajon károsítom a környezetem azzal, hogy próbálom magamat megvédeni a környezet rám káros hatásaitól? Mit tesz a napkrém a bolygónkkal? Csak akkor olvasd el alábbi írásunkat, ha komolyabban el akarsz mélyedni a témában!