diy
#Zöldövezet

Készíts ajándékot hullámcsatból

2020.05.24.
1 perces olvasási idő

Biztosan neked is számolatlanul kallódnak a fiókodban a hullámcsatok, amiket sosem használtál. Mutatunk néhány ötletet, amivel teljesen új értelmet nyernek a csatjaid, ráadásul aranyos apró ajándékokként barátaidat is meglepheted a véderedménnyel.

1. Könyvjelző

A csatokhoz hasonlóan gombokból sincs hiány általában a háztartásokban. Nincs más dolgod, mint kiválasztani néhány szebb, különlegesebb darabot és ragasztópisztoly segítségével rögzíteni a hullámcsat végén. Pár pillanat alatt el is készül ez a mutatós és mindenképpen egyedi könyvjelző.

könyvjelző

2. Fülbevaló

Ehhez az ötlethez szükséged lesz egy fülbevaló alapra - ezt kreatív szakboltokban tudod megvásárolni -, színes körömlakkokra, valamint egy kisebb darab drótra, de ehelyett egy kulcskarika is megfelel. Először is fesd be a hullámcsatokat valamilyen vidám színnel - vagy akár többel is. Festheted csíkosra, pöttyösre, ez már a saját ízléseden múlik. Ezután fogd a fülbevaló alapot és az alján lévő hurokba fűzd bele a drótot olyan módon, hogy abból egy nagyobb hurok alakuljon ki, vagy tedd rá a kulcskarikát. Ha megszáradtak a csatok, már csak a drótra vagy kulcskarikára kell húznod őket és már kész is az egyedi ékszer.

füébevaló

3. Hajcsat újragondolva

Nem feltétlenül kell egy teljesen új funkciót találni a csatjaidnak, az is jó, ha egy kicsit feldobod őket valami aprósággal. Például fűzhetsz a végükre egyszerű gyöngyöket, amikkel igazán aranyos hajdíszeket kapsz végeredményként. Nézd csak:

hajcsat

(pinterest.com)