karácsony
#Zöldövezet

Karácsonyi ajándékötletek

2023.12.23.
2 perces olvasási idő

Közeleg a karácsony, de még ötleted sincs arra, hogy milyen ajándékot adj a családtagjaidnak, barátaidnak, rokonaidnak? Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket.

Kézzel készíthető ajándékok

Ahelyett, hogy ajándékokat vásárolnál a szeretteidnek, inkább készíts kreatív, egyszerű, de nagyszerű ajándékokat, amik tényleg a szívedből jönnek. Most 5 igazán értékes ajándékhoz adunk tippeket.

Kendőből óraszíj

Annyira egyszerű, hogy nem is érted, hogy nem jutott eddig az eszedbe? Keress egy régi órát, és fűzz bele egy puha kendőt. Ha nem találsz megfelelő kendőt, sálat, akkor vágj szét egy feleslegessé vált anyagot vagy vegyél a csuklódnak megfelelő méretű szalagot és azt húzd át az óra lyukán! Az eredmény egyedi és divatos lesz.

Textilbevonatú képkeret

Keress egy régi képkeretet és pár régi anyagot! Ha nem találsz régit, akkor vegyél újat egy méteráru boltban! Próbálj összeillő anyagokat keresni! Izgalmasabb lesz a képkeret, ha cikcakk ollóval vágod szét az anyagokat.

Ajándék gyorsan és egyszerűen: teáscsészék

Ha még nem csináltál valakinek ajándékot, ne pánikolj! Íme, egy nagyszerű ötlet, amihez nem kell más, csak néhány teáscsésze és egy kis kreativitás. A teáscsészéket beszerezheted lakberendezési boltokban is akár. Ezután jöhet a felöltöztetés, amikor a csésze egy kis kötött "pulcsit" kap. Ha tudsz kötni, akkor szerezz be színes fonalakat, és akár piros-fehér-arany, karácsonyi témájút is csinálhatsz. Ha nem tudsz kötni, használj egy régi, kötött pulóvert. Az ujjából vágj le annyi anyagot, amennyi szükséges, majd szépen bújtasd bele a csészét. A kiálló darabkákat vágd le, majd varrd el. A csészébe rakj bele egy kis tasakban finom teafüvet, vagy darált kávét.

Finom karácsonyi édesség: trüffeles bonbon

Ez az isteni édesség nem csak mutatós, és finom, hanem kis dobozkába becsomagolva remek ajándék, illetve akár a fára is rakhatod, ha kellőképpen bebugyolálod.

Ajándékok az utolsó pillanatra - kreatív gyertya

Nem egyszerű az utolsó pillanatokban ajándékokat beszerezni, vagy készíteni. Ez az ötlet azonban néhány perc alatt megvan, és rendkívül mutatós! Nem kell mást beszerezned, mint egy régi teáscsészét, amit már nem nagyon használsz. Egy nagyobb bögre is jó, ezt viszont érdemes kidekorálni festékkel, vagy karácsonyi matricákkal. Szerezz be némi viaszt (hobbiboltban), vagy ha nem akarsz pénzt költeni, akkor keress a háztartásban nem használatos gyertyákat és olvaszd be őket.

Ajándékot vennél karácsonyra? Ezt kell tudnod!

Indul a karácsonyi vásárlási roham utolsó hulláma, nem árt figyelembe venni néhány fogyasztóvédelmi szabályt. Tudtad, hogy nem vagy köteles elfogadni, ha az eladó a visszavitt termék árának levásárlását ajánlja fel? Érdemes arra is figyelned, hogy a műszaki termékeket és a játékokat még az ajándékozás előtt próbáld ki.

(KamaszPanasz)