zöldség
#Táplálkozás

Csapd be az agyad, hogy megedd a zöldségeket!

2012.05.23.
1 perces olvasási idő

Te is azok közé tartozol, akik az iskolában az ebédnél, ha meglátnak egy tucat párolt répát, felmegy az agyvizük és biztosak abban, hogy nem fogják megenni? Itt egy hasznos trükk: Képzelj el egy szelet ízletes húst magad elé, és gondold azt, hogy azt eszed meg a répák helyett!

Az agyad frontális kérge felelős azért, hogy amikor egy képet figyelsz, a képen látott tárgyhoz kellemes élményeket kapcsoljon hozzá. Ha például nem ízlik, amit eszel, és a helyére képzelsz valami ízletesebbet, azonnal finomabbnak fogod érezni – állítja egy új kutatás. ne aggódj, senki nem várja el tőled, hogy a táskádban isteni, szaftos húsokról, vagy éppen olvadt sajtos pizzáról hordozz képeket magaddal. Van mód arra, hogy a menzai kaját is jó szájízzel tudd elfogyasztani. A következő négy – a fiatalok körében kevésbé kedvelt – egészséges zöldség elfogyasztásához adunk tippeket, hogy jobban csússzon az a brokkoli vagy karfiol.{$kepdoboz6}

Brokkoli: sózd meg

A legszerencsésebb, ha a zöld színű zöldségeket sós vízben megfőzöd. Ez azért jó, mert nem csak az ízét, de a színét is fokozza. Miután megfőtt a brokkoli, gyorsan szedd ki a vízből, és rakd gyorsan hideg víz alá, hogy így megkeményedjen egy kicsit. Rögzítsd ezt a látványt az agyadban!

Karfiol: szín hozzáadása

A párolt karfiol igazán rossznak tűnhet, pláne, ha elrontják vele a kedvenc húsodat, vagy beleteszik a legízletesebb húslevesbe, illetve beledarálják az addig mennyei szószokba. Annak érdekében, hogy sikeresen át tudd verni az agyadat, adj neki egy kis kontrasztot egy csipet chilivel, színesítsd egy kis kukorica-konzervvel, és ne azért edd meg az így kreált ételt, mert a felnőttek azt mondják rá, hogy egészséges, hanem azért, mert el tudod hitetni magaddal, pontosabban az agyaddal, hogy te tényleg szereted a karfiolt.

Kelkáposzta: a tökéletes szín

Vásárold meg a legfrissebbnek tűnő kelkáposztát, ügyelj a minőségre. Ezek után rakd nagyon sós vízbe, hogy egy kissé kifakuljon a színe. Forrald egy-két percig, hogy tovább halványuljon a színe, de ügyelj rá, hogy ne legyen barna. Rakj bele egy pár gerezd fokhagymát, fenyőmagot, bacont, borsszemeket. Ezek biztosítani fogják a kiváló szín- és ízhatást.

(Gy. P. F. - menshealth.com)