Főoldal / TÁPLÁLKOZÁS / Csapd be az agyad, hogy megedd a zöldségeket!
  2012-05-23

Csapd be az agyad, hogy megedd a zöldségeket!

Te is azok közé tartozol, akik az iskolában az ebédnél, ha meglátnak egy tucat párolt répát, felmegy az agyvizük és biztosak abban, hogy nem fogják megenni? Itt egy hasznos trükk: Képzelj el egy szelet ízletes húst magad elé, és gondold azt, hogy azt eszed meg a répák helyett!

- hirdetés -

Az agyad frontális kérge felelős azért, hogy amikor egy képet figyelsz, a képen látott tárgyhoz kellemes élményeket kapcsoljon hozzá. Ha például nem ízlik, amit eszel, és a helyére képzelsz valami ízletesebbet, azonnal finomabbnak fogod érezni – állítja egy új kutatás. ne aggódj, senki nem várja el tőled, hogy a táskádban isteni, szaftos húsokról, vagy éppen olvadt sajtos pizzáról hordozz képeket magaddal. Van mód arra, hogy a menzai kaját is jó szájízzel tudd elfogyasztani. A következő négy – a fiatalok körében kevésbé kedvelt – egészséges zöldség elfogyasztásához adunk tippeket, hogy jobban csússzon az a brokkoli vagy karfiol.

Brokkoli: sózd meg

A legszerencsésebb, ha a zöld színű zöldségeket sós vízben megfőzöd. Ez azért jó, mert nem csak az ízét, de a színét is fokozza. Miután megfőtt a brokkoli, gyorsan szedd ki a vízből, és rakd gyorsan hideg víz alá, hogy így megkeményedjen egy kicsit. Rögzítsd ezt a látványt az agyadban!

Karfiol: szín hozzáadása

A párolt karfiol igazán rossznak tűnhet, pláne, ha elrontják vele a kedvenc húsodat, vagy beleteszik a legízletesebb húslevesbe, illetve beledarálják az addig mennyei szószokba. Annak érdekében, hogy sikeresen át tudd verni az agyadat, adj neki egy kis kontrasztot egy csipet chilivel, színesítsd egy kis kukorica-konzervvel, és ne azért edd meg az így kreált ételt, mert a felnőttek azt mondják rá, hogy egészséges, hanem azért, mert el tudod hitetni magaddal, pontosabban az agyaddal, hogy te tényleg szereted a karfiolt.

Kelkáposzta: a tökéletes szín

Vásárold meg a legfrissebbnek tűnő kelkáposztát, ügyelj a minőségre. Ezek után rakd nagyon sós vízbe, hogy egy kissé kifakuljon a színe. Forrald egy-két percig, hogy tovább halványuljon a színe, de ügyelj rá, hogy ne legyen barna. Rakj bele egy pár gerezd fokhagymát, fenyőmagot, bacont, borsszemeket. Ezek biztosítani fogják a kiváló szín- és ízhatást.

(Gy. P. F. - menshealth.com)