szex
#Vágyak

Miért félnek a lányok a szextől?

2016.10.01.
1 perces olvasási idő

Egy ausztráliai egyetem tanulmányai szerint azok a fiatal lányok, akik korán vesztették el a szüzességüket, és nem álltak rá készen, gyakran csalódottak, elutasítóak lehetnek a szexszel kapcsolatban. A kutatás során 14 és 19 év közötti lányokat kérdeztek meg arról, hogyan viszonyulnak a szexhez, beleértve az első szexuális élményt is.

A leggyakoribb ok, amiből a lányok csalódottsága fakad, egy rossz élmény a szexszel kapcsolatban: ilyen például a részegen szeretkezés vagy az erőszak. Ezek a nem kívánatos első tapasztalatok egy életre nyomot hagyhatnak az emberben.

Óvatosság a következmények miatt

A másik ok, amiért a lányok óvatosabbak a szexszel az, hogy a felelősség az övék: ha valami baj történik, akkor nem a fiú lesz terhes és nem neki lesz abortusza, nem neki kell a szüleivel beszélni arról, hogy mi történt. Másrészt a fájdalom miatt, mert ez az ő esetükben előfordul. A lányok olyannal akarják elveszíteni szüzességüket, aki tényleg megérdemli.

Érzelmek nélkül?félelem

A fájdalom és a terhesség mellett a lányoknál a szex általában több érzelmet kíván, lelkileg is jobban fel kell rá készülni, és teljes mértékben megbízni a fiúban, és nem azt érezni, hogy "vajon elhagy, ha megtörtént?"

Persze változó, hogy egy lány mennyire érzékeny, és ez általában igaz a felnőtt nőkre is, nekik több érzelem kell a szexhez, mint egy férfinak. Néha egy szép dekoltázs vagy miniszoknya is elég ahhoz, hogy erekciójuk legyen és képesek legyenek a szexre, nincs szükség mély érzelmekre.

A legfontosabb az, hogy ha úgy érzed, hogy még nem állsz készen a szexre, akkor sose menj bele olyan „kalandba”, amit nem szeretnél, hidd el nem kell siettetni, nem ér meg annyit az egész, hogy egy életre elmenjen a kedved tőle.

(G. V.)