közösségi média
#Suli, munka

Milyen hatással van a Facebook a jegyeidre?

2015.01.22.
1 perces olvasási idő

A számos forrást felhasználó OnlineEducation.net felmérése szerint a Facebook és a Twitter használatából előnyt is lehet kovácsolni – néha. Ám azoknak a tanulóknak az esetében, akik egyszerre használják a Facebookot és próbálnak tanulni, a multitasking egy jeggyel rosszabb átlagot eredményez, mint a koncentráló társaiknál.

A közösségi média pozitív hatásai

A felmérés eredményei szerint a tanulók nagy része kedveli az online programokat és az azokkal való munkát, és körülbelül 75 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy online kapcsolatban van az osztályaival. Emellett a közösségi médiának jelentős pozitív hatásai is vannak a tanulók közösségi életére.

facebookA közösségi médiát használó tanulók kétszer inkább érzik, hogy szeretik őket társaik, illetve gyakrabban vesznek részt iskolán kívüli elfoglaltságban, mint a közösségi médiában nem tevékenykedő társaik.

Negatív hatások

A közösségi médiát tanulással egyidejűleg használók jegyei átlagosan egy jeggyel rosszabbak, mint azoké, akik a tanulási időben nem osztják meg a figyelmüket. Emellett a Facebook-használó diákok kevesebb pénzt is keresnek részidős munkahelyeiken - átlagosan heti 5 órát dolgoznak, szemben a heti 16 órával, amit nem internetező társaik végeznek.

Nem csak a jegyeidre és az anyagi helyzetedre lesz rossz hatással a közösségi média, de felerősítheti a magány és a depresszió érzését.

Az eredményekből nem lehet hosszú távú konklúziót levonni. Ám sokat sejtet, hogy az egyetemisták majdnem 96 százaléka közösségi média-használó, és csak a leglelkesebb tanulók egy csekély rétege lenne képes lemondani a közösségi médiáról egy kicsivel jobb tanulmányi eredményért.

Milyen hatással van a Te tanulmányaidra a közösségi média? Írd meg nekünk tapasztalataidat, véleményedet!

(Gy.A. - mashable.com)