Sajtos rúd
A sajtos rúd remek vendégváró! Alábbi receptünk alapján gyorsan elkészítheted és a siker garantált lesz!
- hirdetések -
Hozzávalók:
-
16 dkg liszt
- 18 dkg sajt
- 12 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- reszelt sajt és pirospaprika a tetejére
Elkészítés:
A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat, a 2 tojássárgáját, 1 evőkanál tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, kétszer kinyújtjuk, mint a vajas tésztát hideg helyre tesszük.
Egy óra múlva 1/2 cm vastagra nyújtjuk.Összekeverünk 1 tojássárgáját 1 kanál tejföllel, és az egész tésztát bekenjük.
Reszelt sajtot összevegyítünk egy kevés pirospaprikával, meghintjük vele a tésztát, és egyenlő hosszúságú rudacskákra vágjuk.Tepsibe rakjuk, és közepes meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
További receptek
- Csokis kalács
- Keksztorta
- Teljes kiőrlésű kenyér
- Hogyan készítsünk epertortát?
- Diétás túrógombóc
- Túrókifli lisztérzékenyeknek
- Joghurttorta - liszt és tojás nélkül
- Borkrémes mazsolás sült tészta
- Mandulás muffin
- Banántorta - cukorbetegeknek is!
- Amerikai gyümölcssaláta
- Feketeerdő torta