Compact Disco
#Lélek

A Compact Disco Bakuban

2012.05.22.
1 perces olvasási idő

Ez a hét az Eurovíziós Dalfesztivál 2012-es elődöntőjéről és döntőjéről szól az m1-en. A magyar résztvevő, a Compact Disco napok óta készül a helyszínen, Bakuban. Friss hír, hogy bejutottak a srácok a szombati döntőbe. Helyszíni tudósítás.

A Compact Disco Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Már az is csoda és igazi szerencse, ha kijuthat egy ilyen megavárosba az ember, különösen érdekes, ha az ember zenész, és egy megmérettetésre utazik. Walkó Csaba, Pál Gábor, Lotfi Behnam és Sándor Attila dala, a "Sound Of Our Hearts" ma szerepel a versenyben, kiderül, bejutunk-e a döntőbe, amely szombaton lesz.

bakuDe mi is történik a tőlünk mintegy 3000 kilométerre fekvő országban és annak fővárosában, hogyan készült a csapat a tegnapi megmérettetésre? Gál Emese, az MTVA tudósítója a KamaszPanasznak elmondta, hogy az olajmezőiről és fejlődő gazdaságáról ismert ország különös képet mutat, szembetűnő a változás, hónapok óta erre az eseményre készülnek, szállodákat, éttermeket építettek a nemzetközi verseny kezdetére.

Mindenki barátságos, a kinti magyar nagykövet január óta készült a csapat érkezésére. A magyar srácok már-már ismerősként köszöntek vissza a város klubjaiban, sokan ismerik őket, mivel a televízióban sorozatban játszották a "Sound Of Our Hearts" című klipet.

Mindenhová busz viszi a csapatot, bármikor, bárhová, ha éppen városnézéshez vagy egy vacsorához van kedvük, a busz előáll, és már suhan is velük a cél felé. Igaz, eddig körülbelül mindössze kétszer két óra maradt városnézésre, nagyon szoros a program.

Az elején szokatlan volt az a készültség és biztonság, ami a versenyzők körül van, de mára már megszokták. Csaba a blogjában viccelődött is azzal, hogy mi lesz majd Budapesten, hiányozni fog neki a rendőri felvezetés.

Gál Emese és az operatőr mindenhol ott volt, ahol a srácok is: sajtótájékoztató, klubkoncert, ruha- és sminkpróba, hangbeállítás, helyszíni szemle. A szerkesztő-riporter elmondta azt is: mindennap voltak bejelentkezések a rádióban és a televízióban, állandó jelenlétre volt szükség, kemény és izgalmas munkán van túl.

A próbák kulisszatitkaiból is megtudtunk néhányat: a felvételek után a srácok visszanézhették, hogy mit rontottak el, és még hol kell javítani a produkción. Tegnap este volt a főpróba, itt már mindennek a helyén kellett lennie. Egy LED fény jelzi egyébként a fellépők helyét a színpadon, mi ezt nem látjuk a televízióban.

A Compact Disco tagjain nem látszik a stressz, nagyon profi, felkészült csapat, ma este kiderül, mire képes „Magyarisztán” Bakuban.

(T.A. - fotó: Facebook)